София. Ирландия подкрепя присъединяването на Западните Балкани в ЕС и

...
София. Ирландия подкрепя присъединяването на Западните Балкани в ЕС и
Коментари Харесай

Ирландия подкрепя присъединяването на Западните Балкани в ЕС и иска да види България в Еврозоната

София. Ирландия поддържа присъединението на Западните Балкани в Европейски Съюз и желае да види България в Еврозоната. Това съобщи ирландския министър председател Лео Варадкар след среща министър-председателя Бойко Борисов. След срещата на двамата министър председатели срана ясно, че измежду акцентите в диалога им са били бъдещето на Европейския съюз, измененията, които ще настъпят след Брекзит, Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и други настоящи въпроси от европейския дневен ред. Двамата са разискали и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство сред България и Ирландия, построяването на дейно бизнес съдействие, както и интензивно увеличение на двустранния стокообмен и на ирландските вложения и туристи у нас.
Пред публицисти Варадкар посочи, че за първи път от 13 години насам министър председател на Ирландия посещава България. Лео Варадкар добави, че се радва, че България поема председателството на Съвета на Европейски Съюз. По думите му страната ни поема огромни отговорности, като съгласно него България ще се оправи по управлението на премиера Бойко Борисов. „ Очакваме да повлияете на дневния ред на Европа, само че и да употребявате опцията да покажете това, което може България на Европа. Имате доста амбициозна стратегия и Ирландия поема уговорката да работи за триумфа ви “, сподели още той.
От своя страна министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че сред България и Ирландия няма неразрешени проблеми, има другарство и воля за съдействие. По думите му всеки един министър председател, канцлер, президент, министър председател е извънредно значим, когато се слага тематиката за Западните Балкани. Борисов разясни, че по време на председателството имаме на своя страна поддръжката на Ирландия - като другар и съидейник. „ Едно ни сплотява – ние сме за оптимално постоянна, единна, цялостна и мощна Европа с всички компликации, които имаме сега. Считаме, че дружно ще можем ще ги преодолеем с воля и предпочитание “, сподели още министър председателят Бойко Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР