София. Имаме 1.2 млрд. лв. допълнителни приходи в държавата, които

...
София. Имаме 1.2 млрд. лв. допълнителни приходи в държавата, които
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Имаме 1.2 млрд. лв. допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание с предложения как да бъдат изхарчени

София. Имаме 1.2 милиарда лева спомагателни доходи в страната, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание с оферти по какъв начин да бъдат изхарчени. Това сподели министър председателят Кирил Петков след днешното държавно съвещание, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Вярваме, че това е методът за транспарантно ръководство за този вид спомагателни доходи. Нашето предложение е за 750 млн. за спомагателни Коронавирус добавки за пенсиите, както и за 450 млн. за спомагателна енергийна помощ за бизнеса “, уточни Петков.

„ За цените на тока дружно взехме решение да имаме близо 1.5 милиарда лева за подкрепяне и преодоляване на рецесията с цените на тока. 1.3 милиарда лева ще бъдат за тока и към 200 млн. за газта. Влизаме с доста мощна поддръжка в тази посока. Правим го по метод, по който най-малките бизнеси да бъдат подкрепени по най-хубавия метод “, добави той.

„ Взети са бързи ограничения и тези хора с досиета, които бяха оповестени в медиите, няма да бъдат назначени, или ще бъдат освободени, в случай че към този момент са назначени в Министерство на защитата. Това ще бъде прекъснато още идната седмица. Всеки министър има право да предлага своя екип, само че след това ние в съдружния екип обсъждаме това. Тези хора няма да бъдат назначени “, сподели още министър председателят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР