София има своя първи Google сертифициран учител, след като Ади

...
София има своя първи Google сертифициран учител, след като Ади
Коментари Харесай

София - с първи Google сертифициран учител

София има своя първи Гугъл сертифициран преподавател, откакто Ади Конедарева от II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън” получи самопризнание от международния колос, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Сертифицираните от Гугъл за трейнъри подкрепят други учители в усвояването на работата с инструментите в цифрова облачна среда, като им дават опция да вършат своите уроци по-ефективни, да получават по-добри резултати и да развият своите лидерски умения. За да запазят статута си, учителите би трябвало да водят най-малко по 12 образования на година и да споделят хрумвания и запаси с общността на Гугъл трейнърите.

Ади Конедарева заслужи признанието единствено две седмици, откакто II Английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”, беше оповестена за първото в столицата и второ в Централна и Източна Европа Гугъл референтно учебно заведение на онлайн събитие с присъединяване на Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, Генчо Керезов, заместник-кмет по направление "Дигитализация, нововъведения и икономическо развитие'' на Столична община, Марк Санс Лопес, шеф направление “Образование” в Гугъл за Южна, Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, доктор Ваня Кастрева, шеф РУО - София-град и други



Втора британска езикова гимназия е едно от 16-те столични учебни заведения, които са включени в пилотната стратегия по концепция на кмета Йорданка Фандъкова за „ Училище в облака “, която общината финансира и осъществя дружно РУО – София и „ Център за креативно образование “. „ Училище в облака “ развива потреблението на цифрови технологии в образованието. Това е и първата общинска стратегия за внедряване на модела „ Едно към едно “ в общински учебни заведения. Целта е да се развие сполучливо и да бъде прибавен допълнително учебни заведения, което да бъде път към тяхната цифрова промяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР