София. Има разлика в цените на недвижимите имоти спрямо миналата

...
София. Има разлика в цените на недвижимите имоти спрямо миналата
Коментари Харесай

Благовест Стоянов, брокер: Продажбата на жилище е предпочитана пред отдаването му под наем

София. Има разлика в цените на недвижимите парцели по отношение на предходната година, само че растежът е изцяло естествен. Това сподели за предаването " Добър ден, България " на Радио " Фокус " брокерът Благовест Стоянов. Според него би трябвало да имаме имаме поради това, че България беше в разгара на пандемия. В момента има доста високо търсене, а затова предлагането е по-ниско. На база на това е обикновено цените да бъдат по-високи, изясни той.

" Щом има търсене, ще има и някакво предложение. И е реалност, че тези жилища, които на външен тип не наподобяват в най-хубавото положение, също се наемат. На какво се дължи това? Отговорът е сложен. Когато един човек не се е съветвал с експерти доста елементарно може да бъде измамен. От друга страна пък, жилищата, които са на по-завишена цена, могат да бъдат контрактувани и затова даже поправки могат да бъдат осъществени за сметка на притежателя. Затова в действителност, жилищата, които очевидно не са в най-хубавото положение, също се наемат ", разяснява още брокерът.

Благовест Стоянов добави, че сега най-предпочитаните квартали в столицата са „ Овча купел “ и „ Студентски град “. В „ Люлин “ пък има доста огромно търсене и доста, доста едва предложение.

Собствениците избират да продават своите жилища, в сравнение с да ги дават чартърен.

" Страшно доста хора търсят жилища. Миналата година и половина – две цените бяха в действителност доста ниски, само че хората бяха хоум офис и доста от тях избраха да живеят в провинцията, в случай че имат тази опция. Сега към този момент като че ли не ги е толкоз боязън от пандемията, преодолели са нещата и изцяло обикновено е да има такова търсене. А след огромното търсене предлагането спада ", сподели още той.

Вилислава ВЕТРЕНСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР