София. Има много позитивни констатации в последния доклад на ОССЕ

...
София. Има много позитивни констатации в последния доклад на ОССЕ
Коментари Харесай

Мисия на ОССЕ представи във ВАС свой доклад за предсрочните парламентарни избори 2017

София. Има доста положителни констатации в последния отчет на ОССЕ за извършените през месец март в България предварителни парламентарни избори 2017. Това сподели на работна среща със съдии във Върховния административен съд, Стивън Мартин, който е старши консултант по нови технологии за гласоподаване към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестиха от Върховния административен съд .
В отчета има дефинирани 40 позиции по извършените през 2017-та избори. В няколко от бележките са коментирани опциите в най-кратък период да бъдат обсъждани всички тъжби, отправени до Централната изборна комисия. Конкретните случаи от отчета бяха коментирани неотложно от ръководителя на Четвърто поделение арбитър Мариника Чернева и от ръководителя на Върховен административен съд арбитър Георги Чолаков.
В срещата участваха висшите административни съдии, които са били докладчици по съответните проблеми. Магистратите незабавно отвориха в деловодната система на съда, досиетата на тъй наречените изборни каузи и съответно увериха представителите на ОССЕ, че всички постъпили каузи са били прегледани в законовия период по Изборния кодекс.
Няма дело, което да не е завършено в законовия тридневен период увериха съдиите, като подсетиха че в същото време влиза приемането на документите от Централната изборна комисия, образуването, насрочването, разглеждането и излизането с решение до края на деня.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР