София и Сараево ще си сътрудничат в областта на развитие

...
София и Сараево ще си сътрудничат в областта на развитие
Коментари Харесай

Сараево черпи опит от София в развитието на спорта и спортните дейности

София и Сараево ще си сътрудничат в региона на развиване на спорта, ще обменят опит и положителни практики за създаване на спортни обекти и развиване на спортни действия.

Това разискаха на взаимна среща кметът Фандъкова и зам.-кметът на Сараево Аня Маргетик, която е на посещаване в София във връзка присъединяване ѝ в конференцията URBAN GREEN.

Аня Маргетик е била професионален играч по плуване и първата жена от Босна, взела участие в олимпиада.

София ще спомага на Сараево в изследване опита на други европейски градове и столици на спорта. София бе определена за „ Европейска столица на спорта “ и заради положителното си показване получи купата за непрекъснато.

Аня Маргетик се интересува от общинските стратегии за спорт и юношески действия, от нови спортни обекти, които притеглят хората да спортуват и живеят здравословно, които общината е осъществила и насърчила младежите да се занимават със спортни действия. Тя посети спортния комплекс, аквапарк и плувен басейн в парк „ Възраждане “.

На срещата участваха заместник-кметът по направление обучение, просвета и спорт Мирослав Боршош и зам.-председателят на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ Анатолий Илиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР