София. Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България

...
София. Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България
Коментари Харесай

Илиана Беновска: Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България и Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ЕвитИТЕ“

София. Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България и Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ ЕвитИТЕ “? Това гласи коментарът на журналиста Илиана Беновска в днешното издание на предаването „ Беновска пита ”, което се излъчва по Радио К2 в събота от 9.00 часа сутринта на 93.9 МгХц по радиото и онлайн в канала на youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и във facebook.com/iliana.benovska, оповестиха от екипа на предаването .



Най-важният въпрос след изборите за 47 Народно събрание и Президент на България е още веднъж: Кой и на какво съображение Иска, само че и Може ли да ръководи България?
Политиката, глупако!
Нека погледнем България, през днешния ден, през калейдоскопа на международната история.

Имало едно време в Южна Америка една богата, служеща за образец, съвременна и добре развита страна - Аржентина. Тя си имала най-елегантната столица, най-качествената железопътна мрежа, най-хубавите пътища и най-натоварения пътен трафик, най-развитата система от учебни заведения и най-богатия културен свят. А, нейната валута, аржентинското песо, се наложила като една от най-стабилните валути след Втората международна война - наред с щатския $ и английската лира. Една френска сентенция обобщава всичко това: „ Riche comme un argentin “ („ Богат като аржентинец “).

Упадък стартира, когато военачалник Хуан Перон е определен за президент. Перон се захваща да реформира страната по път сред капитализма и комунизма. Перон централизира профсъюзите, намесва се в стопанската система и външната търговия, дефинира пределни цени на стоките и размера на заплатите, стартира индустриализация на правилото на изолацията. Аржентина стремглаво се плъзва до негативен търговски баланс, песото девалвира, страната е превърната в корпоративна конструкция. Перон разрушава Аржентина: стопява големия валутен запас и иономическия растеж. Аржентина се снабдява с големи отговорности, висока инфлация, неработеща пенсионна система, манипулирани синдикати, неконкурентоспособна промишеност с държавно финансиране.

Президент Радев, под вашия пестник, коремни, лицеви опори, хорца и дрънчене на китара пързаляте ли България по пътя на диктатурата на Перон в Аржентина? Като пристигна „ на кормилото “ вашият, Радев-ият кабинет ще разберем.

За да боготворят аржентинците ръководството на военачалник Хуан Перон, като „ пясък в стомаха на кокошките “ е втората брачна половинка на Перон - актрисата и модел Мария Ева Дуарте, която всички назовават “Евита “. Тя „ го играе “ защитница на бедните и онеправданите, дарителства и е с висока известност. Нейната активност се финансира от противоречиви практики - рекет на политическите съперници и сполучливите бизнесмени.

“Популизмът е неделима част от системата Перон, както и демонстрацията на непосредственост с народа “, споделя във връзка Евита авторката на биографията на Евита, Урсула Пруч. Ева Перон се трансформира в медиатор сред лидера и неговия народ, добавя тя. Култът към личността на момичето от народа, трансформирало се в най-влиятелната и могъща жена на Аржентина, е бил толкоз огромен, че гибелта на Евита – “светицата на бедните “ - се митологизира. Четвърт век след нейната гибел, „ Бродуей “ трансформира историята на Евита Перон - с паметния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, “Евита “ - в международна поп икона. Ражда се и саундтракът “Не плачи за мен, Аржентина “. През 1996 година мюзикълът е екранизиран, а Мадона влиза в ролята на Евита.

С тъжна подигравка, само че със боязън се запитвам: Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ ЕвитИТЕ “? На тези избори Радев-ЯТ ви „ политически квартет “ сполучливо убедиха, че са новите спасители… Че „ момчета от народа “, изучили се в Харвард, ще ни поведат към щастието… Очакваме да забележим тяхната интерпретация на молбата на Перон за всенародна любов „ Не плачи за мен, Аржентина “, като молбата на Радев, Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо „ Не плачи за мен, България “…

„ Няма да е елементарно... Дори може да ви се стори необичайно, когато се пробвам да обясня по какъв начин се усещам. Искам да ви покажа, че след всичко, които направих, аз още нуждая се от вашата обич.

Знам, че няма да повярвате, само че пред вас е момичето, което познавахте и преди. Сега то е облечено в скъпи и лъскави облекла, само че е все по този начин съм объркана и обезпокоена. Като вас.

Трябваше да разреша това да се случи.
Трябваше да се трансформира. Не можех да пребивавам в беднотия до края на дните си. Не можех да продължа да виждам слънцето единствено от своя прозорец. Затова избрах свободата... Реших да не заставам на едно място и да опитам усета на нещо ново. Но нищо не съумя да ме впечатли. Не съм се и надявала на друго...

Не плачи за мен, Аржентина! Истината е, че аз в никакъв случай не съм те изоставяла.
Останах до теб през целия си безразсъден живот и в най-бурните си дни.
Аз съблюдавах своето заричане! Моля те, не ми обръщай тил!

Славата и благосъстоянията... Аз в никакъв случай не съм ги преследвала, въпреки че за света изглеждаше тъкмо противоположното. Те са просто заблуда – дават обещание да решат нашите проблеми, само че в действителност са безсилни. А отговорът, който сме търсили, постоянно е бил при нас... Обичам ви и се надявам, че и вие ме обичате.

Не плачи за мен, Аржентина!

Не плачи за мен, Аржентина!
Истината е, че аз в никакъв случай не съм те изоставяла.
Останах до теб през целия си безразсъден живот и в най-бурните си дни.
Аз съблюдавах своето заричане! Моля те, не ми обръщай тил!

Навярно приказвах прекомерно дълго... Наистина не знам какво друго да ви кажа. Достатъчно е да ме погледнете и ще разберете, че всяка моя дума е истина “.

Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ ЕвитИТЕ “?

Аз съм Беновска. И запитвам.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР