София. Експертен съвет на Министерството на културата в петък взе

...
София. Експертен съвет на Министерството на културата в петък взе
Коментари Харесай

Евграни Крусев, зам.-кмет на София: Експертен съвет към Министерство на културата в петък разреши полагането на асфалтова настилка на бул. Прага

София. Експертен съвет на Министерството на културата в петък взе решение да се позволи асфалтовата настилка на бул. " Прага ". Това стана ясно от думите на зам.-кметът на Столична община по направление " Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев, който инспектира ремонтните действия на булеварда, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". " Вчера стартира полагането на първия слой от асфалтовата настилка, която ще бъде на бул. " Прага ", заяви Крусев. Зам.-кметът означи, че главният въпрос, обвързван с този ремонт, е бил за настилката. " Знаете, че Столична община изпрати несъгласие на мнението на Министерството на културата, което те издадоха по отношение на настилката и Министерство на културата се съобрази с нашите доводи. В петък беше извършен експертен съвет на културното министерство, който е взел решение да се позволи тук да се постави асфалтова настилка. Т.е. продължава асфалтирането на бул. " Прага " и до края на седмицата пътното платно следва да бъде готово и придвижването да бъде възобновено ", разгласи зам.-кметът. Той добави, че работата по тротоарите ще продължи и по-късно, защото би трябвало да се изградят спомагателни връзки. " В рамките на една-две седмици ще бъдат довършени и тротоарите. Маркировката ще бъде сложена няколко дни след стартирането на придвижването, с цел да може остатъчният битум върху износващият слой да бъде лишен от самите коли, които минават ", изясни Евгени Крусев.
" Нашите съществени доводи, с цел да защитим асфалтовата настилка, която имаме по план са, че този бул. свързва асфалтираната улица " Георги Софийски " от едната страна и " Петте кьошета " от другата. Тук минават няколко доста натоварени тролейбусни линии, по които се движат напълно нископодови тролейбуси, които се нуждаят от хубава настилка, с цел да бъде напредването на хората оптимално удобно ", разяснява той. Зам.-кметът означи също, че в региона се намират най-важните лечебни заведения в страната и цел на Столична община е да обезпечи оптимално удобно прекосяване на колите от тук. " Имахме доста тъжби от хора, които живеят към бул. " Прага ", които се оплакват от нараснали равнища на звук и на прахуляк, които при асфалтовата настилка ще бъдат в по-ниски стойности ", добави Евгени Крусев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР