София. ЕК бърза със сключване на договора за следващата и

...
София. ЕК бърза със сключване на договора за следващата и
Коментари Харесай

Евродепутатът Петър Витанов: ЕК бърза със сключване на договора за следващата и по-следващата година, за да изпрeвари глобалното търсене на ваксини

София. Европейска комисия бърза със подписване на контракта за идната и по-следващата година, с цел да изпревари световното търсене на ваксини. Това съобщи евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Преди всички “ по БНР . Витанов уточни, че тематиката за смесването на имунизациите публично най-малко в границите на Екологичен потенциал към момента не е повдигана. „ От медицинските изявления, които чета, по-скоро няма заплаха от позиция сигурността на пациентите, на които се ползват разнообразни ваксини. Съмнението идва от успеваемостта. Все още на публично ниво в Екологичен потенциал сходни диалози не са водени “, добави той.

„ Ние също повдигнахме този въпрос и го дискутирахме, защото и структурата на съветската ваксина е на база векторните ваксини, което основава предпоставки за сходни тромбози. Но за съветската ваксина аз не знам дали съветските производители имат потенциала да я създават всеобщо, тъй че да задоволят потребностите на европейския пазар. Ако извършите едно изследване, ще видите, че въпреки съветската ваксина да бе първо утвърдена в Русия, сега имунизационният ритъм е прекомерно муден в самата Русия. Това ме прави малко песимистичен във връзка с тяхната опция да задоволят едно по-сериозно световно търсене “, добави той. „ За китайската ваксина, към този момент излязоха медицински данни за ниската и ефектност, което я прави не чак толкоз благонадежден препарат “, разяснява Витанов.

Той сподели, че Европейска комисия бърза със подписване на контракта за идната и по-следващата година, с цел да изпревари световното търсене на ваксини. „ Пфайзер “ съумява да надвиши предварителния потенциал за произвеждане и вие виждате, че за разлика от „ АстраЗенека “, които фрапантно забавиха доставките и много неточно извършват контракта с Европейска комисия. Ние виждаме, че при производството на РнК имунизациите сходен проблем към момента не е зародил, в противен случай, имаме увеличение на потенциала и опциите за произвеждане, даже по отношение на предварителните поръчки, което е може би една от дребното позитивни вести, свързани с имунизациите “, добави Витанов. Относно забавянето на вноса на РНК ваксини в България, той акцентира, че политиката на българското държавно управление по набиране на ваксини е неправилна, тя не регистрира диверсификацията на риска, залага на един вид ваксина.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР