София е лидер в развитие на енергийни проекти, с цел

...
София е лидер в развитие на енергийни проекти, с цел
Коментари Харесай

Фандъкова на конференция в Атина: София е лидер в развитие на енергийни проекти

София е водач в развиване на енергийни планове, за зелена промяна в България и мотор за развиването на стопанската система на страната. Въпреки рецесията през последната година ускорихме проекти ни ориентирани към зелена промяна и обезпечаване на възобновими източници на сила. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в конференция на мрежата на балканските градове B40 в Атина. Мрежата B40 на балканските градове е основана напълно скоро преди 1 година, с присъединяване на 25 общини от 11 страни.

В рамките на конференцията кметът Фандъкова организира среща с кметовете на Атина, Истанбул, Сараево и Подгорица. През 2023 година София ще бъде хазаин на интернационална конференция за климатичните промени. Тя ще бъде проведена дружно с мрежата В40. За това се схванаха кметът на София Фандъкова и кметът на Атина Костас Бакоянис, който е ръководител на мрежата В40 за тази година.

София продължава да е градът, който притегля вложения, обезпечава непоклатимост и сигурност за бизнеса, а най-бързо разрастващият се бранш в стопанската система на София са осведомителните и информационните технологии.

Мрежата B40 ни оказва помощ да продължим да работим дружно, с цел да можем да подсигуряваме сигурност и успокоение за нашите жители. Обединението, разговорът и рационалните устойчиви политики са ключът към обезпечаването на непоклатимост и предвидимост, за нашите градове, сподели също кметът на София.

През предходната година преминахме през редица рецесии. Само на няколко стотин километра от нашата страна продължава война. Българските общини, макар политическата неустойчивост в нашата страна, бяхме първите, които се опълчиха на войната и подкрепихме украинските бежанци.

Социалните, филантропични, политически и военни рецесии, през които прекосяваме ни демонстрират какъв брой значимо е обезпечаването на различни източници на сила. Енергийната сигурност е основата, на която се гради стабилността на страните и градовете. София има няколко работещи плана в детски градини, общински здравни заведения и приготви други два плана за ВЕИ в зоологическата градина и завода за преправка на боклуци.

Добър образец във връзка с енергийната самостоятелност са и пречиствателната станция за отпадни вода на града ни, в която произвеждаме сила от утайки. София разполага и с съвременна апаратура за преправка на хранителни боклуци, от които създава сила.

София ще продължи да бъде деен член на мрежата B40. Нашите градове минават през общи провокации, а във време на невиждани рецесии са нужни съгласуваност, ясни механизми за поддръжка на градовете ни и рационални политики.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР