София е домакин на 30-ия Конгрес на Международната федерация по

...
София е домакин на 30-ия Конгрес на Международната федерация по
Коментари Харесай

София е домакин на 30-ия конгрес на Международната федерация по европейско право

София е хазаин на 30-ия Конгрес на Международната федерация по европейско право. Това е и първото събитие на организацията в Югоизточна Европа.

Темата е конституционната еднаквост на Европейския съюз. В НДК се събраха над 500 адвокати в региона на европейското право, магистрати от Съда на Европейския съюз и академичната област. Форумът беше почетен от правосъдния министър Крум Зарков, както и от омбудсмана Диана Ковачева.

Онлайн привет към участниците във Форума насочи и президентът Румен Радев, който съобщи, че инструментите на правото и на политиката би трябвало да бъдат мобилизирани за превъзмогване на разликите сред страните. Форумът беше открит от Александър Арабаджиев от Съда на Европейския съюз:

" Обикновено у нас се приказва от гледната точка на това какви искове за нарушавания са заведени от Европейска комисия против България. Това не е най-важният аспект. България е много напред, защото българските съдилища насочат огромен брой запитвания към Европейския съд, това е компания на разговор сред този съд и националните съдилища. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР