София. Добавената стойност се създава от успешните бизнеси. Ние ще

...
София. Добавената стойност се създава от успешните бизнеси. Ние ще
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Добавената стойност се създава от успешен и свободен бизнес

София. Добавената стойност се основава от сполучливите бизнеси. Ние ще създадем всичко допустимо бизнесмените да се усещат свободни, да основават добавена стойност, да изнасят, да бъдат водачи освен в България, а и на интернационалните пазари. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в изявлението си при откриването на форума „ Powers Summit – групова просветеност за стабилно развиване “, оповестиха от държавната осведомителна работа .

Премиерът посочи, че в случай че желаеме България да се трансформира в център на новаторски бизнес, водачите би трябвало да работят с младите учени. Според него работата на бизнеса е да основава добавена стойност, която носи данъчни доходи за страната. „ Ние, политиците, имаме единствено две задания. Първата е тези пари да не отиват в неправилни направления и по тази причина нашият апел е за нулева корупция, средствата не би трябвало да отиват в нечий джоб. Втората е средствата, обезпечени от бизнеса, да бъдат вложени в България, а не просто изхарчени. Оттук нататък страната има единствено тази роля - да оказва помощ на младежите, на бизнеса и да не прави неточности, когато осъществя своята обществена политика “, сподели министър председателят.

Кирил Петков увери, че държавното управление ще влага в обучение на бъдещето, което да подсигурява, че първокласниците ще бъдат съответни на пазара на труда до 2080 година Той уточни, че би трябвало да стартираме да преподаваме умения, които до момента не са преподавани – по какъв начин се работи в тим, по какъв начин се прави презентация, по какъв начин се прави аналитика. Това ще са уменията на бъдещето и те би трябвало да се построяват в първокласниците през днешния ден, в случай че желаеме да имаме съответни служащи, бизнес водачи, иноватори и учени.

Другата съществена цел на държавното управление ще е да работи за опазването на здравето. „ Няма по какъв начин да бъдем сполучливи в бизнеса и нововъведенията, в случай че здравната ни система не работи, в случай че затваряме стопанската система, тъй като не можем да се имунизираме. Тук страната има огромна роля, само че и бизнесът също “, сподели министър-председателят и прикани за повишение на равнището на имунизация. „ Моята първа заповед ще бъде в Министерския съвет да се влиза със зелен документ и се надявам, че това ще се случи във всички министерства “, уточни Кирил Петков и прикани бизнеса за предприемане на същата мярка.

Премиерът сложи акцент и върху потребността от застраховане на грижите за възрастните хора. „ Нито един от нашите майки и татковци не би трябвало да бъде под линията на беднотия “, безапелационен беше Кирил Петков. Той увери, че отсега нататък властта освен ще чува проблемите на българските жители, само че и ще бъде в непрестанен разговор с тях.

„ Нашата единствена роля е всички ние да сме сполучливи. А с цел да сме сполучливи, вие би трябвало да може да работите добре, да вършиме новаторски артикули, да ангажирате младите студенти и учени и да покажем, че България може да бъде водач в множеството браншове и нововъведенията “, означи Кирил Петков в изявлението си пред представители на бизнеса и гражданския бранш.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР