София. Днес започналото от запад заоблачаване постепенно ще обхване цялата

...
София. Днес започналото от запад заоблачаване постепенно ще обхване цялата
Коментари Харесай

НИМХ: Максималните температури днес ще бъдат между 8° и 13°, малко по-ниски в западните райони; в София 6-7°

София. Днес почналото от запад заоблачаване последователно ще обхване цялата страна. Това оповестиха от Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. Още преди обяд в Западна България, а след обяд и в останалата част от страната ще стартират превалявания от дъжд, в регионите с надморска височина над 500 m - от сняг. На обособени места в Южна България се чакат обилни по количество превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно по здрач в източните региони, ще е слаб до сдържан. Температурите ще се задържат по-ниски от нормалните и оптималните ще бъдат сред 8° и 13°, малко по-ниски в западните райони; в София 6-7°.

Над Черноморието последователно облачността ще се усилва, след обяд ще е най-вече забележителна и доста места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР