София. Днес валежите ще обхванат цялата страна. Това съобщи за

...
София. Днес валежите ще обхванат цялата страна. Това съобщи за
Коментари Харесай

НИМХ: Днес валежите ще обхванат цялата страна

София. Днес преваляванията ще обзет цялата страна. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. Вятърът от изток-североизток ще се усилва, ще е сдържан, вечерта в Източна България - краткотрайно мощен и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Максималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, в София 4-5°. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца, денем ще се покачва.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има основно в следобедните часове. Вятърът ще е от североизток, последователно ще се усилва и вечерта ще бъде мощен. Максималните температури температури на въздуха ще са 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, по здрач ще се усили до 4 бала.

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд, в Западна Стара планина – на по-малка височина. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 2°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР