София. Днес в Министерството на културата беше сключен нов Браншов

...
София. Днес в Министерството на културата беше сключен нов Браншов
Коментари Харесай

В Министерството на културата беше сключен нов браншов колективен трудов договор за музикално-сценичните изкуства

София. Днес в Министерството на културата беше подписан нов Браншов групов трудов контракт за музикално-сценичните изкуства сред Министерство на културата, Българската асоциация на работодателите в региона на културата (БАРОК) и синдикатите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата . Подписи под новия документ, който ще бъде годен в идващите две години, поставиха министър Боил Банов, ръководителят на БАРОК Анастас Попдимитров и ръководителите на национално показаните синдикати: Иван Иванов, ръководител на Независима синдикална федерация „ Култура ” към КНСБ, Станислав Почекански, ръководител на Съюза на българските музикални и танцови дейци, Кирил Бинев, ръководител на Национална федерация „ Култура ” към КТ „ Подкрепа ” и Нина Кръстева, ръководител на Синдикат „ Театър, музика и танц ”, НФ „ Култура ” – КТ „ Подкрепа ”.
На подписването от страна на Министерството на културата (МК) участваха и зам.-министърът на културата Румен Димитров, началникът на кабинета на министъра Иванка Бедрова, шефовете на дирекции „ Сценични изкуства и художествено обучение ” и „ Правнонормативна активност и публични поръчки ” в МК Елиянка Михайлова и Татяна Цветанова.
След края на формалната гала министър Банов изрече удовлетворение от обичайно положителния разговор и чудесно партньорство на Министерството на културата със синдикатите и работодателите.
С сегашния контракт работодателите още веднъж се ангажират да регистрират спецификата на труда на работещите в художествено-творческите, техническите и административните колективи. Договорът планува благоприятни условия за приемане на в допълнение заплащане за реализирани резултати посредством използване на система от критерии и индикатори, компенсации при преустановяване на трудовия контракт заради добито право на пенсия, по-голям заплатен годишен отпуск, съгласуван със спецификата на труда.
Всички страни се сплотиха към мнението, че с този нов Браншов контракт са обезпечени още по-добри условия от заложените в Кодекса на труда по въпросите на трудовите, осигурителните и обществените връзки в музикално-сценичните институти в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР