София. Димитър Желязков-Очите е обвинен в това, че е завладял

...
София. Димитър Желязков-Очите е обвинен в това, че е завладял
Коментари Харесай

Прокурор Калин Близнаков: Димитър Желязков-Очите е обвинен в това, че е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас

София. Димитър Желязков-Очите е упрекнат в това, че е превзел целия траурен бизнес на територията на област Бургас. Това сподели пред публицисти наблюдващият делото прокурор Калин Близнаков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Спрямо Желязков са предявени обвинявания за проведена незаконна група - за осъществяване на палежи, разпространяване на опиати, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не желаят да се подчиняват на групата “, съобщи той. По думите на прокурора към него има и обвинявания за изнудване и възнаграждение на такса „ успокоение “ от търговски лица на територията на Бургас, Слънчев бряг и Ямбол. „ Обвиненията са за това, че е превзел целия траурен бизнес на територията на област Бургас. В продължение на 3 години е събирана тази такса „ успокоение “, като сумата е възлизала на 150 лева на заравяне.
По-рано Димитър Желязков-Очите изясни, че неговото здравословно положение е влошено, поради рана в региона на корема, която е в резултат на интервенция. В тази връзка наблюдаващият делото прокурор Евгения Станкова съобщи, че е извикан екип на ЦСМП, който още веднъж ще го прегледа. „ Снощи в 23.30 часа е извършен медицински обзор. Съдът изиска този документ. Аз не мога да се наемам с това, което написа в него “, уточни тя, като посочи, че откакто проучванията дойдат в съда, те ще бъдат прегледани от магистратите и ще бъде открито неговия здравословен статус.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР