София. Държавните индустриални зони бяха представени на 13-ата Годишна среща

...
София. Държавните индустриални зони бяха представени на 13-ата Годишна среща
Коментари Харесай

Национална компания индустриални зони беше представена на Годишната среща на местната власт

София. Държавните индустриални зони бяха показани на 13-ата Годишна среща на локалната власт. Това оповестиха от пресцентъра на НКИЗ . На тридневния конгрес в Албена (1-3 октомври), на който в другите модули участват над 800 представители на общините и посетители от локалната и централната власт, на бизнеса и на разнообразни организации, изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес взе участие в панела „ Възможности на общините за привличане на вложители посредством развиване на индустриална инфраструктура “.
Барес показа активността на „ Национална компания индустриални зони “ и обособените ѝ планове в цялата страна, както и сполучливото партньорство с досега близо 15 общини и регионални администрации. Изпълнителният шеф на НКИЗ акцентира, че за развиването на бизнеса е от изключително значение партньорството сред страната и локалната власт.
В полемиката се включиха още изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините Силвия Георгиева, Пламен Панчев, ръководител на Сдружение „ Клъстер Тракия икономическа зона “, Тодор Младенов, изпълнителен шеф на „ София Тех Парк “ и Бойко Милев, шеф на АСПА Консорциум.
Обсъжданията се концентрираха върху опциите общините да станат равностойни сътрудници на бизнеса, опциите за държавна поддръжка за развиване на индустриалния бранш в районите, методите за привличане на високотехнологични производства и международно одобрени индустриални производители.
В хода на полемиката бяха дефинирани и трите основни условия, които вършат една локация атрактивна за вложение – подобаващ терен, построена инженерна инфраструктура и съществуване на работна ръка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР