София. Да почитаме Ботев, както и всички патриоти, отдали живота

...
София. Да почитаме Ботев, както и всички патриоти, отдали живота
Коментари Харесай

Заместник-министър Таня Михайлова: Да почитаме Ботев с достойни постъпки и справедливи решения

София. Да почитаме Ботев, както и всички патриоти, отдали живота си за България, с нашите почтени действия, обективни решения, почтено мислене и почтени изявления. По този метод пазим паметта на нашите национални герои и възпитаваме млади почтени българи, които буйно да се борят за правдивост, както в рамките на своята Родина, по този начин и в международен мащаб, тъй като светът постоянно ще се нуждае от герои като Ботев “. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова се обърна към участниците в тържественото заседание в читалището на Калофер в чест на 171-ата годишнина от рождението на поета, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Михайлова уточни, че като възрожденска персона и родолюбец Ботев е разбирал потребността от обучение за положителното на утрешния ден. И по стъпките на татко си даскал Ботьо Петков се посвещава в учителската специалност. Тя напомни, че Ботев основава несравним учебник по математика („ Уроци за първите четири аритметически правила и за счетовете “, 1873), в който дилемите са с интердисциплинарно и патриотично наличие (свързани със познания по астрономия, биология, физика, икономическа география, българска и международна история). „ Днес в българското обучение още веднъж обръщаме взор към интердисциплинарния метод, подтикваме новаторските практики, поддържаме и привличаме млади учители, които да въодушевяват децата ни и да ги научат да мислят, да отстояват позицията си “, уточни заместник-министърът.
В словото си Таня Михайлова подчертава и върху това, че и до през днешния ден в учебно заведение и у дома учим децата си на Ботевите завещания – възпитаваме ги в патриотичен дух, желаеме да имат сериозно мислене към света, в който живеят, да имат развито възприятие за правдивост и постоянно да отстояват своята независимост.
„ Трябва да се вглеждаме в историята и в хората, които са я основали, с цел да можем да изградим едно по-добро бъдеще за идващите генерации. А в историята остава този, който основава и увлича другите по пътя на познанието и себеутвърждаването. Нужно ни е изключително през днешния ден да се вгледаме в Ботев, с цел да създадем своя избор в построяването на днешния свят, да заложим за основа точно Ботевите идеали за независимост, тъждество, обич към Родината “, съобщи Таня Михайлова.
Заместник-министърът на образованието и науката се включи и в тържественото честване пред паметника на Ботев в Калофер, където всяка година се сервират „ Гирлянд на славата “, венци и цветя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР