София. Благодарение на финансирането от ЕС по линия на политиката

...
София. Благодарение на финансирането от ЕС по линия на политиката
Коментари Харесай

Комисар Корина Крецу: Благодарение на финансирането от ЕС по линия на политиката за сближаване ще се подобри качеството и достъпността на здравеопазването в България

София. Благодарение на финансирането от Европейски Съюз по линия на политиката за доближаване ще се усъвършенства качеството и достъпността на опазването на здравето в България. Това сподели европейският комисар по въпросите на районната политика Корина Крецу в изявление за Агенция „ Фокус “ . По думите ѝ този план ще усъвършенства доста качеството, наличността и достъпа до незабавни здравни услуги, като по този метод ще способства за по-доброто качество на живот в цялата страна. „ Той включва създаване на инфраструктура, инсталиране на ново модерно съоръжение в незабавните отделения и закупуване на 400 нови чудесно оборудвани коли за спешна помощ. По този метод ще се обезпечат навременна, висококачествена и налична здравна помощ и лекуване за българските жители, изключително за тези от тях, които живеят в отдалечени региони или принадлежат към уязвими групи от популацията, да вземем за пример възрастните хора или хората с увреждания “, изясни Крецу.
Тя напомни, че през интервала 2007—2013 година по линия на политиката на доближаване са вложени над 70 млн. евро в здравна инфраструктура в България, които са съсредоточени най-вече върху подобряването на инфраструктурата, оборудването и достъпа до опазване на здравето, както и върху създаването на услуги в региона на електронното опазване на здравето. „ Например бяха актуализирани и осъвременени 21 районни лечебни заведения, което донесе директна изгода на близо 200 000 пациенти “, означи еврокомисарят.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР