София. Българската федерация по бокс успя да се пребори за

...
София. Българската федерация по бокс успя да се пребори за
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки

София. Българската федерация по бокс съумя да се пребори за семейството на Европейското състезание за младежи и девойки. Страната ни завоюва правото да провежда шампионата на Стария континент напролет на 2022-ра. Турнирът ще се организира от 10 до 22 април, като хазаин ще бъде зала „ София “ в столицата ни.

Ръководството на федерацията получи доверието да организира едно от най-значимите шампионати през идната година, като родната кандидатура бе предпочетена в много сериозна конкуренция. За позитивния резултат спомогнаха отличната организация на предходни шампионати, както и положителните позиции на българския бокс на интернационално равнище през последните години.

На Европейското състезание за младежи и девойки в София се чака да вземат присъединяване някои от бъдещите звезди, които ще пробият и до Олимпийските игри в Париж през 2024. Сред тях ще бъдат и родните гении, които не престават с нови решителни крачки към пробив на най-голямата сцена.

През 2019 година България още веднъж одобри Европейското състезание за младежи и девойки в София. Тогава страната ни се поздрави с 8 медала. Шампиони станаха Ергюнал Себахтин (49 кг) и Ясен Радев (52 кг). Със сребърни оценки се поздравиха Мелек Закифова (48 кг) и Николай Маринов (56 кг). Бронз пък сграбчиха Анна-Мария Дялова (57 кг), Стилян Христов (64 кг), Емирджан Мехмед (69 кг) и Николай Зафиров (75 кг).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР