София. България все още не е готова да се присъедини

...
София. България все още не е готова да се присъедини
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева: България все още не е готова за пакта за миграция на ООН заради забележки по текста

София. България към момента не е подготвена да се причисли към Пакта за миграция на Организация на обединените нации, тъй като има забележки по текстовете. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи БНР . „ Срещата през декември е по-скоро политическа среща. Пактът е безусловно доброволен. Това беше стремежът на страните да намерят общо решение с този феномен “, изясни тя. „ България има някои забележки по текстовете, които можем да изложим на Общо заседание в Организация на обединените нации и сега не е подготвена да се причисли към Пакта “, съобщи Екатерина Захариева.
Помолена за позиция за информацията в московското издание „ Комерсант ”, че газовият план „ Турски поток ” ще премине през България, министърът изясни: „ Ако има да кажем нещо, ще го кажем публично. Не мисля, че е добра процедура български министри, които и да са те, да разясняват изявления, изключително в непозната преса. Очаквайте това да бъде оповестено по формалния ред от българските управляващи напълно скоро “.
Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Египет Самех Шукри. Двамата подписаха съглашение за съдействие в редица сфери, а първото съвещание на новосъздадената двустранна група евентуално ще бъде следващата година, когато се чака у нас да бъде на посещаване и президента на Египет Абдел Фатах Сиси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР