София. Бъдете смели, задавайте въпроси, имайте увереност и самочувствието на

...
София. Бъдете смели, задавайте въпроси, имайте увереност и самочувствието на
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова се срещна с ученици от Кубрат, посланици на Европейския парламент

София. „ Бъдете смели, задавайте въпроси, имайте убеденост и самочувствието на жители на Европейския съюз, тъй като вие можете и знаете даже повече от младежите на вашата възраст от другите страни! “ Този съвет даде на учениците от СОУ „ Христо Ботев “ в град Кубрат министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на днешната им среща в постройката на Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Младежите ѝ желаеха съвет за това какви би трябвало да бъдат те като посланици на България в Европейския парламент, където им следва да отидат.
Двадесет и две деца сред 8-ми и 12-и клас и техните ръководители по просветителната самодейност „ Програма за учебни заведения посланици на Европейския парламент “ бяха на посетители на министър Лиляна Павлова. По време на диалога те се интересуваха от това какви бяха функционалностите на България до момента в който беше столица на Европа и тези на министъра до това с какво всеки един от тях може да способства за по-доброто бъдеще на жителите на Европа. По време на обиколката в постройката на държавното управление министърът им сподели кабинета на премиера, заседателната зала на министрите, в която се взимат значимите за страната решения.
Директорът на учебното заведение Росица Христова показа, че към този момент 75 възпитаници са посетили Европейския парламент в Страсбург през последните 2 години по разнообразни европейски начинания, с помощта на техните ръководители Нина Цонева и Марина Йорданова. Училището в тяхно лице обичайно печели участия в европейски планове – по стратегия „ Еразъм “, по планове за чиста околна среда „ Знанието в деяние “ и „ Да бъдем здрави “, носят медали от надпревари и олимпиади, провеждат благотворителни акции за деца в неравностойно състояние.
„ Всеки ден учениците ни освен покачват своята осведоменост за концепциите и полезностите на Съюза, за това по какъв начин действат институциите и парламентарната народна власт, за техните права и отговорности на европейски жители и опциите за реализация в Европейски Съюз, само че и популяризират наученото измежду своите връстници и фамилии ", сподели техните ръководители.
От всички нас зависи в каква Европа ще живеем, какво обучение, инфраструктура, енергийна система, околна среда и гражданско общество ще имаме, дали ще намираме какво ни сплотява или какво ни разделя, и тези деца към този момент го знаят, показа министърът след срещата. Тя благодари на народния представител от Кубрат Десислава Атанасова за организацията на това посещаване и оказва помощ за реализирането на всички тези потребни срещи сред днешните и утрешните политици и общественици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР