София. Аз съм лидер, имам здрави топки“. Това каза Николай

...
София. Аз съм лидер, имам здрави топки“. Това каза Николай
Коментари Харесай

Николай Събев, ПП: Аз съм лидер, имам здрави „топки“

София. Аз съм водач, имам здрави „ топки “. Това сподели Николай Събев, основател на ЕКОНТ, претендент за 47 Народно събрание от Политическа партия ПП, в предаването „ Беновска пита “ във и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 30-ти октомври 2021 година, оповестиха от екипа на предаването .



Защо да гласоподават гласоподавателите за „ Продължаваме промяната “?
„ Да забележим каква изгода могат да имат слушателите и феновете от нашия диалог, единствено 13 дни до „ деня на мълчанието “. Защо би трябвало да гласоподават за „ Продължаваме промяната? “, попита водещата Илиана Беновска. Николай Събев отговори, че Политическа партия се ангажират с няколко съответни неща, с цел да можем най-сетне да имаме едно стопански развито общество с съвършени публични връзки. Той акцентира, че още от първия си ден в Народното събрание ще работят за това да имаме гражданско общество. „ Българите от 30 години чакат да бъде направено и ние обещаваме, че ще бъде направено! “, безапелационен бе Събев.
„ Не преувеличавате ли, че 30 години българите не са виждали нищо? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че 30 години общественият бранш не е бил развиван по никакъв метод. В момента той е в окаяно положение. Всеки ден излизат данни по какъв начин фиктивно се дават пари за поправки и градежи и по какъв начин се разхищават публични средства. Всеки, който употребява обществена инфраструктура и се сблъсква с администрацията, може да го удостовери.

Какво е научил от хората по време на предизборната си обиколка?
„ Вас ви спрягат за предстоящ транспортен министър, аз не желая да влизам в адвокатска роля строени ли са пътища, има си правосъдни органи, те ще го решат това нещо. На вас, в случай че станете министър, дай Боже, ще би трябвало да участвате в доказването на тези изказвания. Но желая да Ви запитвам за вашата обиколка, вие от „ Продължаваме промяната “ открихте акцията пред НБКМ и обиколихте цялата страна. Какво Ви споделиха хората? “, попита Беновска. Николай Събев описа, че пътувайки сред два регионални града, Силистра и Разград “, насмалко да спука гума, влизайки в огромна дупка. Хората споделят, че им е мъчно да пътуват по такива пътища. Политиците всеки 4 години дават обещание някакви неща, само че по-късно ги не помнят. Малките градове и селата опустяват, младите нямат естествена и постоянна работа и бягат. Това са нещата, които тревожат хората.
Николай Събев акцентира, че единствено с лозунги нещата няма да се трансформират към положително. За да се върнат младежите, би трябвало да им се основат условия. Трябва да има опция за хубава и забавна работа, обществена среда, да се строят детски градини и учебни заведения, положително опазване на здравето и така нататък Той съобщи: „ Аз си мислех, че зная по какъв начин стоят нещата в България, само че тази обиколка към този момент ми оказа помощ да ги чуя от позицията на човек, който си задава въпроса, в случай че обещая на тези хора, те ще ми повярват ли? Мога ли в действителност да направя това, което давам обещание? Или ще съм следващият политик, който дава обещание, който споделя „ прислужници трябват на народа “? Замислих се за какво дълго време тичам от думата политик и не желая да се разпознавам като политик? В БТВ ми зададоха въпроса ляв ли съм или десен, малко в жанр бай Ганьо при Иречек, „ ти консерва ли си, или либерал “. Аз им отговорих – аз съм майстор, аз дадох обещание, че мога да свърша една работа, моята експертиза е логистика, микро и макроикономика. Аз мога да свърша някаква работа, само че не се разпознавам като политик и едвам тази заран прозрях, че не желая да работя като политик, не желая да работя с политици. Аз желая да работя с държавници, с хора, които в действителност ги интересува какво се случва в България! “.
Николай Събев съобщи, че неговата идея е да стартира да основава едно будно гражданско общество, което да не чака 4 години до изборите, с цел да накаже ръководещите, а да може още от първия ден на ръководството да задава въпроси и да получава отговори. Трябва да има топла връзка сред гражданското общество и институциите.

Поканата от страна на Асен Василев към Бойко Борисов да се явят на спор
Водещата сподели на госта своя подарък. Той отговори, че наподобяват като портокалчета. Тя продължи: „ По-метафорично погледнете – две „ огромни топки “! “. Събеседникът ѝ отговори: „ Добрия американски израз „ имаш ли здрави топки “. Мен ме ревизират 30 години към този момент, доста хора се пробват да подчинят развиването на бизнеса ми на други персонални ползи. Ето ме на, „ зависещ “ съм, ерго, имам „ топки “, нали? Как мислите? “.
Беновска попита: „ Имате ли и Вие „ огромни топки “ като Асен Василев, който си разреши да предложения експремиера на България 10 години Борисов на спор. Имате ли и Вие „ огромни топки “? “. Николай Събев отговори, че за спор е подготвен постоянно. Той изясни, че поканата на Василев за спор е била във връзка думите че „ този, който загатва 8 милиарда обири, е необразован “. Самият Събев е разговарял много дълго с Асен Василев за тези обири и счита, че Василев е извънредно квалифициран да приказва по тази тематика обществено. Събев беше безапелационен: „ Всъщност това е поканата и би трябвало да имаш „ огромни топки “, с цел да кажеш – аз го открих и съм подготвен обществено да разисквам всичко, обвързвано с тези констатации! Което е почтена и честна позиция! “.

Произнасянето на Конституционен съд по проблема с двойното поданство на Кирил Петков
„ Пускам Ви едно увещание за Асен Василев, след което ще продължим! “, продължи Беновска и пусна коментара си от 25-ти септември 2021 година:

Беновска: Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато обявиха, че поддържат президента Радев?!
Кирил Петков и Асен Василев оповестиха политически план „ Продължаваме промяната “.
Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато обявиха, че поддържат президента Радев?!
Асен Василев: Кандидатът ни за президент е господин Румен Радев!
И се сетих за песничката „ Мърльо Писанче “. Асен Василев ли издигна Румен Радев за президент, или Мърльо Писанче-то зад тила му го направи?!
Мърльо, мърльо писанче, - Асен Василев
със алено герданче, - Асенчо
сините му очички - Василев
светят като звездички. - Румен Радев

И се сетих и за песента „ Заблеяло ми агънце “, когато, пък, Кирил Петков, добави:
Кирил Петков: А, за президента Радев единствено да Ви кажем, тъй като отново се пита. Това не е президентска партия! Не е!
Заблеяло ми агънце - Кирчо Петков
в Тодорови - РуменРадеви - кошари,
като му агне - Кирчо Петков
заблея, цяло му стадо - Мая Манолова, Христо Иванов - разблея.
Тодор - Румен Радев - на агне Кирчо Петков - продума:
Агънце - Кирчо - байно рогато, за какво си жално заблея, - с Асенчо Василев -
та ми стадото - Мая Манолова и Христо Иванов - разблея?
Дъл не ти трева зелена, - Харвард - или ти вода - България - не стига?

Кирил Петков ли издигна Румен Радев, или Агънцето зад тила му?
Кирил Петков: Ние доста го харесваме Румен Радев, тъй като за последните 3 месеца, когато той сподели: „ Имате цялостна независимост за деяние, правете и действайте, както мислите, че е най-добре за България “ – нито аз, нито Асен не получихме нито един телефонен диалог, с цел да ни каже: „ Не правете това или наемете този “. Не! Той ни даде тази независимост и общите правила, в които сме управлявали дружно с нашите сътрудници от служебното държавно управление - мисля, че са общи и за него.

Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато обявиха, че поддържат президента Радев?!
Аз съм Беновска. И запитвам.

Беновска продължи: „ Годни ли са момчетата Кирил и Асен, или тези котенца и агънца зад тила им ги дебнат? “. Николай Събев отговори, че в едно демократично общество политическите шаржове и офанзиви са разрешени средства, стига от това да има изгода за тези, които го вършат. Той продължи: „ Аз не виждам никакъв резултат и изгода, тъй като още веднъж се връщам към предходните си думи. 30 години политиката в България се крепеше на една доста елементарна тактика – да омаскаря политическия си съперника! Аз не виждам разлика сред това, което е написал Алеко Константинов преди толкоз години и това, което се случва в този момент с акциите против хора, които надълбоко почитам! Президентът Радев, Кирил Петков и Асен Василев са честни хора и аз изпитвам надълбоко почитание към тях! Тези шаржове по никакъв метод няма да поправят отношението ми към тях! Ако желаете да ревизирате дали имам топки, проверявайте и с други шаржове против мен, да забележим по какъв начин ще отвръщам, какъв брой ще се изнервя, по какъв начин ще Ви „ трясна “ телефона или нещо такова. Вие се пробвате да търсите сензацията, това е окей, търсете я, Вие сте публицист. Търсите опция да ревизирате характера на хората, с които говорите, по друг метод. Аз споделям окей, имам почитание към Вас! “.
Беновска се обърна към Събев: „ Миналия път Ви подарих конституцията, тъй като това е главното нещо, което всеки жител на България би трябвало да съблюдава! “. Събев отговори, че това е доста прекрасен подарък, самият той чете конституцията и ще я носи постоянно със себе си, в случай че бъде определен за депутат. Водещата попита: „ Но нарушиха ли конституцията Кирил Петков и Румен Радев и къде виждате операция в решението на Конституционен съд? “. Събеседникът ѝ отговори, че вижда операция в метода, по който се преглежда този случай. Той продължи, че схваща правото и законите по един доста удобен метод. Правото би трябвало да пази публичния и персоналния интерес. Събев беше безапелационен: „ Правото би трябвало да ми дава опция аз, персонално, като физическо лице и бизнесмен, да се усещам спокоен какво се случва в тази страна, какво се случва с моите налози, до каква степен стига наглостта на тези, които имат право да бутат моите налози. Ние с Кирил и Асен имаме морално съглашение за честност. Съгласно този контракт, „ когато те имат подозрения, че аз бих могъл да натрупам средства, обвързван с моите постове, позиции в държавното ръководство, те да ми зададат въпроси и аз да им отговоря откровено “. Аз ще се възползвма от правото си на посетител, с цел да кажа с какво влизам в Народното събрание и защо доста желая тази конституция да бъде приложена. За последните 10 години персонален налог и налог общ приход, който е платило лицето Николай Събев, налог общ приход, осигуровки в размер на 56 326 146 лв. и 3 стотинки. За 10 години единствено аз, без да броя корпоративния и различен налог! “.
„ Честно изкарани пари ли са това? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че е най-проверяваният човек в България, тъй като има доста хора, които не желаят той да бъде чак толкоз самостоятелен, когато взима решения за компанията си. Затова непрестанно е проверяван като физическо и юридическо лице. Той добави, че под формата на налози компаниите му са платили 156 милиона лв. за 10 години. Събев попита: „ Добре, имаме конституция, имаме лостове, по които аз, като жител, би трябвало да мога да задам въпроса – къде ми отидоха парите бе, хора? Защо, когато аз съм платил 55 милиона от моите си, персоналните ми пари, налог към обществото, в последна сметка да бъда заставен да се чудя по какъв начин да намеря още 200 000 лв. за болничното заведение в Русе, която има потребност от животоспасяващи апарати. Аз ги дадох и ние още преди две години купувахме такива апарати. Аз си диря правата, като жител на републиката. Къде са тези конституционни съдии, къде е прокуратурата. Къде е прокуратурата, когато преди няколко дни Бойко Борисов споделя, че всичките 50 000 индивида, които през последните дни се имунизират, били имунизирани с ваксини с изминал период на валидност? А във връзка Кирил, ние всички тези неща ги знаехме за какво стартираха, тъй като той стартира да затваря кранчетата на тези, които крадяха. Той влезе в ББР, той влезе в ДКК и като го видях какво прави си споделих – това момче знае какво прави. Защото оттова изтичат парите ми и по никакъв метод средствата за всеобща информация не ми оказват помощ. Аз запитвам всички гласоподаватели – какво става бе, хора, къде са ни парите? Докога ще разрешаваме хора да ни лъжат и да споделят – Радев не става? Как да не става? Той е единственият, който отбрани българския интерес, когато нападнаха президентството, когато ни натиснаха да решаваме македонския въпрос. Тогава той сподели – хора, дано да се почитаме, имаме контракт, дано да го осъществим. Единственият българин, който се държеше като общественик през последните години, е той. Защо да не го поддържа? Какви агънца, какви котенца, Илиана? Аз съм доста признателен, че ми задавате тези въпроси, ужасно се усещам! “.
Беновска се обърна към госта си: „ Много Ви благодаря за този доста самоуверен диалог, давате поръчка за влизане в политиката на един доста самоуверен, корав и в същото време доста проницателен и изкусен човек. За котенцето и агънцето не съм го измислила, те бяха зад гърбовете им! “. Събев отговори: „ Има много млади девойки в щаба, не знам! Те са доста интелигентни! “. Водещата добави: „ И разбрахме, че ще подкрепите и президента Радев! “. Николай Събев отговори: „ Ще го поддържа с отворено сърце и приканвам – хора, гласувайте за държавници, престанете да гласувате за политици! “.
„ Ще се забележим евентуално на политическия терен към този момент, ще издържите ли на котенцата и агънцата? “, попита Беновска. Николай Събев отговори: „ Вие сте ми обичаният публицист, давам обещание, че постоянно ще бъдат осведомени всички ваши слушатели и фенове! “. Така приключи диалогът сред Николай Събев и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР