София. Атрактивни плажове, препълнени хотели и безкрайни партита: туризмът в

...
София. Атрактивни плажове, препълнени хотели и безкрайни партита: туризмът в
Коментари Харесай

Die Presse: Българското Черноморие в очакване на „суперсезона“

София. Атрактивни плажове, претъпкани хотели и безкрайни празненства: туризмът в България изживява същински взрив. И до момента в който почиващите вършат резервации, спокойни за сигурността си, хората от сектора се приготвят за суперсезон, разяснява австрийският вестник Die Presse.
„ Българските курорти са безвредни и желани дестинации “, увери министърът на туризма Николина Ангелкова пред Народното събрание в София. Полицията по Черноморието прикани за съдействието сред силите за сигурност и хотелите, с цел да бъде пресечена всякаква опция за осъществяването на терористичен атентат. Съвместната работа включва защита на плажовете, само че и профилирано образование на личния състав.
Институтът за разбори оценки в туризма предвижда, че през актуалната година България ще бъде посетена с 10 % повече туристи спрямо рекордната 2016 година, когато в страната бяха регистрирани 8,2 млн. почиващи.
По Българското Черноморие са наети и доста задгранични служащи, основно от страни като Украйна и Молдова. Това стана допустимо с помощта на намаляване на разпоредбите за привличане на задгранична работна ръка – значима стъпка за развиването на туризма.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР