София. Американската агенция по военна логистика връчи сертификат за отличие

...
София. Американската агенция по военна логистика връчи сертификат за отличие
Коментари Харесай

Американската агенция по военна логистика връчи сертификат за отличие на БАБХ

София. Американската организация по военна логистика връчи документ за отличие на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Това стана по време на среща сред министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и заместник-посланика на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите .
Министър Порожанов съобщи, че България има значимо географско състояние във връзка с логистичните услуги. Той добави, че от няколко години Американската организация по военна логистика работи чудесно със своя главен сътрудник, логистичният център „ Фрешлоджик “, част от групата „ Белла България “. Агенцията обезпечава материали, горива, съоръжение, медицински средства и хранителни артикули за базите и силите на Съединени американски щати и НАТО. „ Фрешлоджик “ е главен сътрудник на организацията като склад под митнически надзор за хранителни артикули. Той е най-големият и съвременен логистичен център в България, който съхранява артикули, пряк импорт от Съединени американски щати, които се пренасочват към крайни клиенти в югоизточна Европа и Средиземноморието. Партньорството носи обилни стопански изгоди за страната, като навременно погашение на обилни частни вложения в логистичния център, работни места за 230 души непосредствено работещи в логистиката и индиректно за още 3000 души ангажирани в производството на хранителни артикули в България, както и по-големи приходи от налози и такси за бюджета. „ Това ще разреши на „ Фрешлоджик “ да развие в допълнение своя логистичен бизнес, а на „ Белла България “ да утвърди позицията си като един от водещите производители на храни, да възнамерява нови вложения и работни места през тази и идната година “, уточни министърът на земеделието.
От своя страна заместник-посланикът на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман съобщи, че сполучливото съдействие сред Американската организация по военна логистика и нейният сътрудник в страната би било невероятно без поддръжката на Министерството на земеделието, храните и горите, и в частност на Българската организация по сигурност на храните. Той посочи, че с помощта на поддръжката и професионализма на екипа на МЗХГ и БАБХ, размерът на обработените храни единствено за последните три месеца на 2018 година е към 11 млн. $, а за годината надвишава 30 млн. $, като всички доставки са правят навреме без закъснение.
На събитието участваха и заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов и изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев, както и полк. Шанън Джонсън, аташе по защитата в посолството на Съединени американски щати у нас, подполк. Джон Рохас, чиновник по двустранните въпроси в службата за съдействие в защитата, Джон Слайт, районно земеделско аташе на Съединени американски щати, Елза Маркова, изпълнителен шеф на „ Белла България “, Калин Кулин, търговски шеф на „ Фрешлоджик “ и др.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР