София. АБВ - Младежи подариха патриотичен календар по случай 140

...
София. АБВ - Младежи подариха патриотичен календар по случай 140
Коментари Харесай

АБВ - Младежи подариха патриотичен календар по случай 140 години от Освобождението на България на посланика на Русия Н. Пр. Анатолий Макаров

София. АБВ - Младежи подариха родолюбив календар по случай 140 години от Освобождението на България на Н. Пр. Анатолий Макаров, дипломат на Русия в България. Това се случи по време на среща, която се организира в посолството на Руската федерация в София, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Председателят на АБВ - Младежи Любомира Ганчева показа календара и изясни, че той е част от дълготрайната акция на младежката организация на партията под наслов „ Оставам в България “. „ Календарът е всекидневник по актуален национализъм. С него целим да вдъхновим любовта към историята, рода и нацията. Вярваме, че ние младите можем да дадем звук за взаимоотношение, учредено на приемливост, почитание и мир “, сподели още тя.
„ В календара участват голям брой събития, които са част от общата история на България и Русия. Той стартира с датата 3 март, на която се поставя завършек на Руско-турската Освободителна война, която връща страната ни на политическата карта на Европа. Отбелязани са събития като 24 април, когато съветският император Александър II афишира с манифест война на Турция, Шипченската и Плевенската епопеи, които увековечават героизма на съветската войска и българските опълченци “, уточни младежкият водач на АБВ - София Пламена Пламенова.
От своя страна посланикът благодари за подаръка и означи, че това са събития, които би трябвало да означаваме и честваме дружно и да са основа за развиване на българо-руските връзки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР