София. 19-та вечер от декември е вечер на хармонията! Сцената

...
София. 19-та вечер от декември е вечер на хармонията! Сцената
Коментари Харесай

Светлин Русев и Максим Ешкенази ще изнесат концерт в зала „България” на 19 декември

София. 19-та вечер от декември е вечер на хармонията! Сцената на зала „ България ” ще се извърши с виртуозност, страст и лекост. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .

Голямата звезда на международното цигулково изкуство, Светлин Русев ще извърши едни от най- пъстрите на музикални изразни средства цигулкови концерти. Заедно със Софийската филхармония изключителният солист ще извърши “Концерт за цигулка и оркестър No 2 ” на Сергей Прокофиев, „ Симфония No 5 ” на Франц Шуберт, както и от 19 часа Симфонични вариации ” на Георги Андреев.

На диригентския пулт ще застане определяният от международната преса като „ дипломат на класическата музика ”, маестро Максим Ешкенази.

Свръхчувствителният и лиричен лък на Светлин Русев ще извърши творбите в програмата на редкия инструмент основан преди три века, Страдивари 1710 Кампоселиче. Уникалният инструмент, благосъстоятелност на японската фондация Nippon Music Foundation, ще оживее в ръцете на световноизвестния цигулар.

Онези, които са имали опцията да слушат онлайн виртуозното свирене на музиканта споделят, че прекарването е неповторимо. Всички те, както и всички фенове на класическата музика, могат още веднъж да срещнат финия му нюанс от 19.00 часа на 19 декември в зала „ България ”.

Събитието е част от календара на културните събития на Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР