СОФ Кънект, който от днес е концесионер на летище София

...
СОФ Кънект, който от днес е концесионер на летище София
Коментари Харесай

Концесионерът на летище "София" представи надзорния си съвет

" СОФ Кънект ", който от през днешния ден е концесионер на летище " София " показа своя контролен съвет. Илияна Цанова, някогашен зам.-изпълнителен шеф на Европейския фонд за стратегически вложения, ще бъде ръководител на съвета като самостоятелен член. Съветът ще включва още двама самостоятелни членове - Кристиян Мандл - европейски бизнесмен с опит в авиацията, технологиите и финансите и Филип Гунев - европейски специалист по въпросите на сигурността, публичните поръчки, престъпността и корупцията.

В Надзорния съвет влизат още: Тиери Део, Марко Росо, Давид Делгадо Ромеро, Гив Сардари – представители на фонда Meridiam и Ралф Гафал представител на летище " Мюнхен ".

Припомням, че " СОФ Кънект " през вчерашния ден извърши напълно заплащането на първичното концесионно заплащане в размер на 660 милиона лв. (с включен ДДС),което ще постъпи непосредствено в държавния бюджет за 2021 година

От концесионера показват, че следва да показват бъдещите проекти за летище " София ", измежду които първите начинания и средносрочния капиталов проект. " СОФ Кънект " ще сътвори и планов център с физическо място в София и с интерактивно цифрово пространство за да даде опция на всички заинтригувани страни да вземат участие в трансформацията на летище " София ".

Общият размер на плануваните вложения е 624 милиона евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР