Содата е един от най-ефективните средства за лечение на мазоли,

...
Содата е един от най-ефективните средства за лечение на мазоли,
Коментари Харесай

Това Е Истината! Ето Как Да Се Отървем От Вечните И Досадни Мазоли, Решението Не Е В Аптеката!

Содата е един от най-ефективните средства за лекуване на мазоли, тъй като оказва помощ за ексфолиране на кожата и по този метод се отстранява мъртвата кожа от мазолите. Също по този начин е богата на антибактериални и противогъбични свойства, които оказват помощ да се отървете от дразненето. Содата за самун форсира оздравителния развой, като можете да я употребявате по два разнообразни метода:

Сложете една супена лъжица сода за самун в купа. Добавете задоволително лимонен сок и вода, с цел да извършите паста. Когато пастата е подготвена намажете върху засегнатата област. Покрийте с бинт и го оставете една нощ.

Напълнете леген с вода. Добавете чаша сода в него. Накиснете краката си във водата в продължение на 20 минути.

2.) Лимон

Лимонът е едно от най-невероятни средства за лекуване на мазоли.Богат на лимонена киселина оказва помощ за омекотовяне на кожата и по този метод отстранява мъртвата кожа. Можете просто да прилагате лимонен сок върху мазолите минимум три пъти дневно. Можете също да опитате тези два други способи:

Сложете една чаена лъжичка бирена квас в купа. Добавете задоволително лимонен сок, с цел да се получи гъста паста. Нанесете пастата върху мазолите и покрийте с превръзка. Оставете го за една нощ и ще видите разликата.

Накиснете две пъпки карамфил /подправката/ в една супена лъжица лимонен сок. Оставете го за 15 минути. Премахнете пъпките и разтривайте сока върху засегнатата област по няколко пъти дневно.

3.) Бял оцет

Можете също да опитате бял оцет, с цел да се отървете от мазолите. Той има високо равнище на киселинност, която е потребно за омекотяване на кожата. Също по този начин има успокоителен резултат и оказва помощ да се отървете от раздразнение и инфектиране. Следвайте тези елементарни стъпки:

Разредете една част от оцет в три елементи вода. Намажете мазолите и покрийте с превръзка. На сутринта, измийте и използвайте пемза, с цел да отстраните мъртвата кожа. Нанесете малко кокосово масло, с цел да хидратирате.

4.) Чесън

Чесънът има антибактериални свойства, които оказват помощ да лекува разнообразни кожни проблеми. Следвайте стъпките по-долу, с цел да излекувате мазоли:

Разтрийте скилидка чесън върху засегнатата област. Оставете го да изсъхне.Покрийте го с бинт и го оставете за една нощ.На идната заран, измийте мястото с топла вода. Правете го всеки ден, до момента в който мазолите изчезнат.

Изчистете няколко скилидки чесън и ги пресовайте. Добавете щипка сол към тях. Когато пастата е подготвена я намажете върху мазолите. Покрийте с пластир. Оставете в продължение на три дни. Когато премахнете лейкопласта мазолът ще излезе с него.

5.) Ябълков оцет

Можете също да употребявате ябълков оцет, с цел да се излекувате мазолите. Той съдържа субстанции, които форсират процеса на излекуване. Това, което би трябвало да извършите:

Вземете една супена лъжица ябълков оцет. Разредете с вода в съответствие 1:3 и го прилажете върху засегнатата област благодарение на памучен тампон. Покрийте го с бинт и го оставете за една нощ. Направете го в продължение на няколко дни за по-добри резултати.

6.) Английска сол

Английската сол също оказва помощ, с цел да се отървете от мазолите в къщи. Използването й е елементарно. Това, което би трябвало да извършите:

Напълнете леген с вода. Добавете чаша британска сол към него. Накиснете краката си във водата в продължение на 20 минути. Използвайте пемза, с цел да премахнете мъртвата кожа. Подсушете краката си и по-късно приложете кокосово или друго масло върху него.

7.) Куркума

Куркумата се употребява за лекуване на редица проблеми, свързани с кожата. Той е извънредно ефикасен при лекуване на мазоли, тъй като има антибактериални и противогъбични свойства. Това, което би трябвало да извършите:

Вземете една супена лъжица куркума на прахуляк и прибавете задоволително вода, с цел да извършите паста. Нанесете пастата върху засегнатата област и я оставете да изсъхне. След това отмийте с хладка вода. Направете го най-малко два пъти дневно за най-хубави резултати.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР