Société Générale обединява двете си вътрешни банкови мрежи, затваряйки 600

...
Société Générale обединява двете си вътрешни банкови мрежи, затваряйки 600
Коментари Харесай

Сосиете женерал затваря 600 клона, за да намали разходите си с 450 млн. евро

Société Générale сплотява двете си вътрешни банкови мрежи, затваряйки 600 клона и намалявайки разноските си с 450 млн. евро, оповестява "Файненшъл таймс ". Идеята на френската банка наподобява е да се възползва от измененията в потребителското държание, провокирани от пандемията.

Френският заемодател съобщи в понеделник, че ще комбинира главната си банкова мрежа на дребно с тази на дъщерното си сдружение Crédit du Nord, в опит да понижи разноските си с към 350 млн. евро до 2024 година и 450 млн. евро до 2025 година

Обновената мрежа за банкиране на дребно ще се разполага с към 1500 клона до края на 2025 година - по отношение на от 2100 през днешния ден. Банката не сподели какъв брой работни места ще бъдат изгубени.

Ограничителните ограничения за закъснение на разпространяването на Covid-19, както и нежеланието на мнозина да се излизат на открито по време на пандемията, форсираха прекосяването към цифрово банкиране, което направи банковите ръководители по-уверени, че могат да свият клоновите мрежи.

Въпреки затварянето на съвсем 2500 клона през последното десетилетие, през 2019 година Франция изпревари Испания като главен европейски пазар с максимален брой клонове на глава от популацията.

Société Générale чака, че затварянето на клоновете ще даде подтик на цифровото й банкиране. Прогнозата на банката е цифровите й канали да доближат до 4.5 млн. клиента до 2025 година по отношение на 2.5 млн. през тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР