Собствениците на търговски обекти и заведения във Варна ще бъдат

...
Собствениците на търговски обекти и заведения във Варна ще бъдат
Коментари Харесай

Три месеца без такса тротоарно право за ресторантьорите във Варна

Собствениците на търговски обекти и заведения във Варна ще бъдат освободени от заплащане на такса “тротоарно право ” в интервала от 1 януари до 31 март 2022 година, реши с цялостно единогласие Общинският съвет.

На всички, които са заплатили таксата за интервала януари-март, сумата ще им бъде приспадната от идващите заплащания, бе обявено на днешното съвещание.

След дълга полемика съветниците гласоподаваха близо 410 000 лева с Данък добавена стойност от общинския бюджет да бъдат отпуснати за катедралния храм „ Св. Успение Богородично “ . Средствата ще бъдат употребявани за ремонт на ефектното осветяване на фасадата и възстановяване на осветеността на кръста и позлатени кули.

В дневния ред фигурираше и искане за разпределяне на целева дотация в размер на 63 600 лева за новопостроената варненска черква „ Св. Прокопий Варненски “, само че то не получи утвърждението на общинските съветници.

С решение на локалния парламент от бюджета на Община Варна ще бъдат предоставени 49 000 лева за дообзавеждане на двата центъра за хора с деменция , които скоро следва да отворят порти. Единият център се намира на ул. „ Петко Стайнов “ №7 и е с потенциал 40 консуматори. В него ще се дава дневна грижа на нуждаещите се. В другия център на бул. „ Константин и Фружин “ ще се поставят 24-часови грижи за 15 души с деменция.

Община Варна ще продължи да заплаща на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна, взеха решение още съветниците.

Седем сектора от републиканската пътна мрежа край града остават освободени от винетни такси, само че общинската администрация ще превежда годишно средства на държавната организация. Поддръжката на платната за придвижване на седемте варненски сектора ще коства 337 830 лева за една календарна година.

На днешното съвещание локалният парламент даде също единодушието си и през 2022 година да продължи общинската стратегия „ Психосоциална поддръжка на лица, подвластни от психоактивни субстанции “ .

Програмата, която е единствената, предоставяща психична помощ на наркозависими и техните близки, се извършва сполучливо от 2017 година от УМБАЛ „ Св. Марина “. Предвижда се за осъществяването ѝ да бъдат отпуснати до 75 000 лева, които да бъдат включени в тазгодишния общински бюджет.

Взето бе решение да бъдат отпуснати финансови средства в размер до 16 200 лева за з акупуване на флагове за учебните заведения на територията на община Варна .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР