Собствениците на Ролс-Ройс у нас вече има къде да си

...
Собствениците на Ролс-Ройс у нас вече има къде да си
Коментари Харесай

Собствениците на „Ролс-Ройс” у нас вече има къде да си сменят маслото

Собствениците на „ Ролс-Ройс ” у нас към този момент има къде да си сменят маслото
Какво е общото сред кралицата на Англия Елизабет II, водача на Северна Корея Ким Чен Ун и сътрудник Джони Инглиш, изигран от английския артист Роуън Аткинсън в едноименния комедиен филм? Отговорът е доста елементарен – и тримата се возят в „ Ролс-Ройс ”.

Ако инцидентно един от тримата изброени скоро имат път към България, а първокласните им возила се нуждаят от ремонт или обслужване, към този момент има къде да ги извършат. От през днешния ден именитата английска марка има формален сервиз в София, който бе тържествено открит с представянето на първия кросоувър на марката „ Кълинан ” (Cullinan), съобщи кореспондент на БГНЕС.

До в този момент най-близките до нас места за обслужване на колите от марката се намираха в Истанбул и Мюнхен.

Статут на сервизен център за „ Ролс-Ройс ” получи базата на БМВ „ М кар ” в София, която се намира на бул. „ Черни връх ” в столицата. От 2003 година английската марка е част от портфолиото на БМВ, а мотив за оторизирането на центъра е повишеният брой коли в Югоизточна Европа.
 В София бе показан и първия кросоувър на марката „ Кълинан ” (Cullinan) В София бе показан и първия кросоувър на марката „ Кълинан ” (Cullinan) / БГНЕС
Развитието на марката е обвързвано с редица забавни обстоятелства. През далечната 1906 година „ Ролс-Ройс “ показва своя първи модел – „ Сребърен дух ”, който слага връх като изминава 24 000 километра без прекъсване, с което си печели славата на най-хубавата кола в света. През 2003 година излиза емблематичният модел „ Фантом “ (Phantom), който се създава в няколко хиляди цвята. Освен, че има мощен мотор и първокласен интериор, той има и голям брой причудливи екстри. Във вратите на всеки „ Фантом “ да вземем за пример, има сгъваеми чадъри, които се отварят с натискането на едно копче. Култовата за марката емблема върху предния похлупак е направена по поръчка от статуя Черлс Сайк през 1911 година и носи името „ Духът на екстаза ”.

Всичко това кара доста хора да избират марката, а измежду тях са редица държавни глави и известни персони. В такава кола се вози британската кралица Елизабет II, чийто „ Ролс-Ройс “ неотдавна беше продаден на търг, откакто ѝ служил правилно в продължение на над 40 години.

С „ Фантом “ се появи и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун на срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, състояла се преди към месец.

Според формалната статистика на „ Пътна полиция “ към края на октомври в България са регистрирани 56 автомобила „ Ролс-Ройс “. Само за първите 10 месеца на актуалната година в страната са импортирани 11 коли от марката, измежду които и една чисто нова.

През лятото пък фотография на „ Ролс –Ройс “ със скоба на жълтите павета в столицата стана шлагер в обществената мрежа. Луксозното возило бе „ закопчано “, тъй като на неговия притежател очевидно му е досвидяло да си заплати таксата за паркиране в „ Синя зона “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР