Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък,

...
Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък,
Коментари Харесай

Пети ден издирват рибарите. Включват се доброволци от цяла България

Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас, Приморско предложиха помощта си и ще се включат в издирвателната акция в язовир Мандра заизчезналите преди пет днирибари.

Припомняме, че на 27 ноември вечертаИвелин Тодоровот Средец и Петър Петров от Бургас са влезнали с гумена лодка в язовира. На 30 ноември след денонощна акция в районабеше открита единствено лодката им, само че без следи от двамата мъже.

С новото съоръжение избавителните екипи се надяват да имат повече късмет за търсене в огромната територия.

Вчера кметът Димитър Николов прикани за помощ доброволци, разполагащи с оборудвани плавателни съдове, посредством страницата си във Facebook. Десетки откликнаха за последните няколко часа на апела.

Първата лодка е пристигнала още същата нощ от Пловдив.

" От сутринта, дружно с общинската следят с камери дъното на язовира. Преди малко в издирването се включиха още две. До обяд ще влязат още няколко лодки, чакаме ги. Изключително съм признателен на собственицитеза помощта и жеста! Дано има резултат от напъните ", изрази вяра кметът на Бургас.

От началото на седмицата водолази и екипите на Община, ИАРА, полиция, горско, търсят двамата мъже в региона на язовирМандра, само че без резултат.

" Момчетата работят при изключително сложни метеорологични условия, само че издирването би трябвало да продължи.Независимо от песимистичните прогнози. Днес осигурихме още един сонар, който сега се инсталира на общинската лодка и на следващия ден ще обследва дъното на езерото ", написа още Димитър Николов.

Той прикани и за по-деликатно отношение от страна на жителите към нещастието на двете фамилии, поради отрицателни мнения по случая в обществените мрежи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР