Собствениците на кучета често се срещат с проблема техният домашен

...
Собствениците на кучета често се срещат с проблема техният домашен
Коментари Харесай

Как да отучите кучето си да лае по гостите в дома ви

Собствениците на кучета постоянно се срещат с казуса техният домакински любим да не се отнася по най-гостоприемния метод към гостите в дома им. Животното си пази територията и от време на време за него е застрашително, в случай че някой чужд наруши неговото успокоение. В тези случаи, то показва недоволството си, като лае. Това може да изплаши някои посетители, да ви накара да се почувстват неловко като домакини и да ви попречи да посрещате хора в дома си поради вашето куче.

Като всяко едно деяние на вашия домакински любим обаче, това също може да бъде променено и с задоволително самообладание да научите кучето си по какъв начин да разграничава вашите посетители от натрапници, като в същото време да продължи да бъде добър надзирател на дома ви.

Научете го, че звънецът не е нещо неприятно. Повечето кучета стартират да лаят, когато чуят звънеца. Това за тях е знак, че в къщата ще влезе някой и тогава те демонстрират наличието си. Това е техният метод да пазят територията си от нашественици, за каквито считат вашите другари. Когато издаде тон в точния миг, наградете кучето си с лакомство. Първата стъпка е да научите кучето ви да лае при звънене. Повтаряйте това постоянно и когато имате триумф, давайте бисквитка или нещо вкусно, което то обича. Опитайте се да изисквате от него да лае, като го подканите с имитация. След като вашето куче към този момент знае по кое време да лае, е хубаво да го научите и по кое време това би трябвало да спре.

Тази команда най-често звучи като „ безшумно ” и най-лесно се възприема от кучетата. Натиснете звънеца и извикайте командата. Важно е кучето да разграничава какво желаете от него и в случай че то прави това, което желаете, не пропускайте да го премиите.

Докато казвате „ безшумно “, го оставете да подуши лакомството. Невъзможно е едно куче да души, да яде и да лае по едно и също време. Повтаряйте, до момента в който разбере, че „ безшумно “ значи да не лае.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР