Собственици на паметник на културата в Пловдив започнаха нерегламентиран ремонт

...
Собственици на паметник на културата в Пловдив започнаха нерегламентиран ремонт
Коментари Харесай

В Пловдив отново посегнаха на къща - паметник на културата

Собственици на монумент на културата в Пловдив започнаха нерегламентиран ремонт без координиране на плана, заяви за Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен “ Георги Стаменов.

Институциите са били сезирани неотложно за нарушаването и през вчерашния ден те са създали оглед на постройката, която се намира на ул. " Христо Г. Данов " 7. " Действително няма координиран план, по тази причина проверяващите от районната администрация са създали констативен протокол и са уведомили съответните институции и най-много НИНКН за противозаконните действия върху фасадата на постройка – монумент на културата “, сподели Стаменов. Уведомен е и инспекторатът в Пловдив, че няма позволение за скелето, което към този момент е издигнато там. Работи се по преписката.  

След връчване на констативния акт на притежателите, който се приготвя, ще бъде изчакат законо открития период и ще се пристъпи към издаване на заповед за нелегално строителство и интервенция по фасади и елементи на монумент на културата. Актът ще бъде връчен до понеделник, а срокът, който ще се изчака, е едноседмичен. След това следва покана за непринудено осъществяване на заповедта и в случай че тя не бъде изпълнена, ще се приложат административни ограничения, като прекъсване на тока и водата на обекта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР