Собственици, чиито кучета нападнали и причинили смъртта на възрастна жена

...
Собственици, чиито кучета нападнали и причинили смъртта на възрастна жена
Коментари Харесай

Осъдиха на година условно двама, чиито кучета убиха възрастна жена край Свищов

Собственици, чиито кучета нападнали и предизвикали гибелта на стара жена край Свищов, са наказани на по една година отнемане от независимост. Присъдата е отсрочена с изпитателен период от три години и е съпроводена от санкция в размер на общо 800 лева, оповестиха от прокуратурата.

Съдът призна П. К. и В. К. за отговорни за това, че на 19.01.2017 година в свищовското село Козловец, не положили задоволително грижи за две кучета – мъжко, рижаво на цвят, кръстоска сред порода „ Питбул “ и локално едро куче, и мъжко куче, черно на цвят, неустановена порода, които се намират под негов контрол. Животните предизвикали остро протичащ хеморагичен потрес на старата жена, провокиран от огромна кръвозагуба вследствие на скъсване на дясна сънна артерия и вена, дружно с нарушение в дълбочина и на други кръвоносни съдове по главата, тялото и крайниците с изчезнали меки тъкани, в резултат на което е последвала гибелта на дамата.

Съдът е признал двамата за невиновни да са направили закононарушение в съучастничество като съизвършители.

Отнема в интерес на Държавата мъжко черно куче, неустановена порода – благосъстоятелност на В. К. и П. К. на съображение член 53 от Наказателен кодекс, по отношение на което да се приложи евтаназия, на съображение член 179, алинея 3, т. 4 от Закон за ветеринарномедицинската активност.

Присъдата предстои на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР