Собственикът на Vivacom и Нова телевизия в крайна сметка няма

...
Собственикът на Vivacom и Нова телевизия в крайна сметка няма
Коментари Харесай

Собственикът на Нова телевизия и БТК няма да купува българската IT компания Телелинк

Собственикът на Vivacom и Нова телевизия в последна сметка няма да придобие мажоритарен дял в българската софтуерна компания " Телелинк бизнес сървисис груп " ( " ТБС Груп " ). Преговорите сред двете сдружения са приключили " с решение консултациите по възможното придобиване да бъдат прекъснати на този стадий ", се схваща от изказване на изпълнителния шеф на ТБС Иван Житиянов.

" Въпреки позитивните заключения по отношение на капацитета за ползотворно съчетание и допълнение на двете компании, извършените диалози демонстрираха разнопосочни стратегически възгледи по някои основни посоки на бизнес развиване и напредък ", разяснява в известието той.

Интересът на " Словения Броудбанд ", която има дъщерните сдружения в България, притежатели на " Българска телекомуникационна компания и " Нова Броудкастинг Груп ", най-голямата медийна група в България,

В родната компания постъпи писмо за желание за закупуване на мажоритарен пакет " от минимум 51% ". То пристигна дни след изказване на съоснователя и притежател на 67% от капитала Любомир Минчев, в което той показва подготвеност " да предложим за продажба на БФБ мажоритарен пакет от акции в размер на над 50%, считано от началото на 2022 година "

В изказването си от през вчерашния ден Житиянов показва, че двете компании имат дългогодишни връзки като бизнес сътрудници. " Вярвам, че извършените диалози ще ни оказват помощ да работим още по-добре в бъдеще ", споделя той.

От думите му се схваща още, че компанията към момента е отворена към привличането на стратегически вложител, само че " без да е самоцел, преследвана непременно ".

За първото полугодие на 2021 година компанията, която е притежател и на няколко дъщерни сдружения на Балканите, регистрира растеж на приходите от 51% до 98,3 млн. лева и покачване на чистата облага ot 26,4% до 8,13 млн. лева

Пазарната капитализация на " Телелинк ", която излезе на българската борса едвам предходната година, е към 187 млн. лева Към момента се търгуват свободно малко над 20 % от акциите ѝ, продадени от Минчев и други акционери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР