Собственикът на верига ресторанти в Белгия се е обърнал с

...
Собственикът на верига ресторанти в Белгия се е обърнал с
Коментари Харесай

Ресторант иска по 1 евро от клиентите си, за да покрие сметките си за ток и газ

Собственикът на верига заведения за хранене в Белгия се е обърнал с молба към клиентите си да заплащат по 1 евро на човек, с цел да оказват помощ за заплащането на растящите сметки за ток и газ, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
По думите на Мишел да Блоос рецесията с разноските за живот е въпрос на живот и гибел за неговия бизнес.

Веригата " Сабай Сабай " разполага с 20 азиатски ресторанта в Брюксел и страната. Според Де Блоос при енергийната сметка от 100 000 евро месечно и 100 000 клиенти, 1 евро в допълнение е изцяло задоволително, с цел да покрие разноските му.

" Идеята е да помолим хората да ни оказват помощ да оцелеем, с цел да продължим да съществуваме и след рецесията ", сподели той за Ройтерс.

Докато други притежатели на заведения за хранене се решили просто да покачат цените, Де Блоос е прибегнал до концепцията за " краткотрайно енергийно подкрепяне ", което ще бъде прекъснато, когато рецесията завърши.

Клиентите намират на всяка маса в заведенията на " Сабай Сабай " лист с пояснение на обстановката, който има за цел да ги убеди да дадат еврото. Някои дават, само че други като, да вземем за пример, артиста Жером Хауптман споделят, че " времето е мъчно за всички ". " Правителството би трябвало да поддържа всички, не е почтено всичко да се трансферира на потребителите ", показва той.

Де Блоос твърди, че множеството клиенти поддържат заведенията за хранене. " За нас е въпрос на живот и гибел дали ще оцелеем. Но в случай че хората не желаят да дадат това евро, не спорим с тях ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР