Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,
Коментари Харесай

Пригожин нарече руското командване: клоуни

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че наемническата му група ще продължи да се бори в Украйна, в случай че на неговите бойци бъде предоставена обособена част от фронтовата линия, без да му се постанова да разчита " на клоуните ", които съгласно него командват огромна част от съветските въоръжени сили, съобщи " Ройтерс ".

Пригожин, който през днешния ден чества шестдесет и втория си рожден ден в подготвителен лагер, също по този начин удостовери, че неговите хора най-сетне ще изоставен украинския град Бахмут на 5 юни, откакто го предадат на съветската войска. Наемниците от " Вагнер " превзеха разрушения град в края на май след траяла месеци война на безсилие.

" Ако цялата верига (на командването) е 100% провалена и ще бъде ръководена само от клоуни, които трансформират хора в месо, тогава ние няма да участваме в нея ", съобщи Пригожин.

Шефът на " Вагнер " е прочут с грубите си, постоянно изпъстрени с хули мнения за метода, по който се води войната.

" Красиво е, нали? ", обърна се с усмивка Пригожин към съветски кореспонденти, до момента в който нощното небе бе огряно от детонации и червени сигнални ракети на фона на откоси от автоматизираните оръжия на неговите наемници. След това той стартира в детайли да разказва протезите за крайник, сложени на негови ранени бойци, в това число такива, които към момента се борят.

Пригожин сподели, че хората му желаят да почиват в лагери в следената от Русия част на Украйна в продължение на към месец и по-късно нещата щели да станат по-ясни. " Беше тежка година. Тогава ще забележим по какъв начин ще се развият нещата ", заключи той.

Превърналият се в наемник ресторантьор си завоюва необятна популярност по време на продължаващата към този момент 15 месеца война в Украйна и постоянно насочва обиди против най-високопоставените командири на съветската войска, показва " Ройтерс ".

Евгений Пригожин най-често подлага на критика представянето на министъра на обраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов. Нито един от двамата не е дал отговор обществено на обидите му.

Пригожин, който предходната седмица се пошегува, че прякорът му би трябвало да бъде " Касапинът на Путин ", вместо " Готвачът на Путин ", през вчерашния ден съобщи, че е изискал прокуратурата да проверява дали високопоставени съветски чиновници в областта на защитата са " направили закононарушение " преди или по време на войната в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР