Собственикът на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon Джеф Безос

...
Собственикът на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Джеф Безос: Харча парите си за Космоса, защото унищожаваме Земята

Собственикът на най-голямата платформа за онлайн търговия Amazon Джеф Безос е най-богатият човек в света със чисто положение от 125 милиарда $. Той влага огромна част от приходите, които му носи бизнеса с онлайн продажби в другата си компания Blue Origin, разработваща технологии за постигане до Космоса.

" Мисля, че е значимо за планетата, за динамичността на бъдещите генерации. Това е нещо, за което съм доста угрижен и премислям през целия си живот ", дава отговор той на въпроса " Защо " пред CNBC.

Безос, който счита, че човек не избира по какво да бъде разпален, а заниманието му единствено го избира, е имал интерес към Космоса още от дете. Сега той твърди, че създаването на технологии за галактическото пространство ще е потребно за бъдещето на хората.

" Ние би трябвало да стигнем до космоса, в случай че желаеме да продължим цивилизацията си. Населението се усили доста, а нашата планета е дребна. Това си личи от неща като Глобалното стопляне, замърсяването и тежката индустрия. Сега сме в развой на разрушение на тази планета. Ние сме почнали да изследваме всяка планета от Слънчевата система и това е добре. Така че би трябвало да защитим Земята ", изяснява милиардерът.

Но с цел да се случи това, Безос счита, че би трябвало хората да живеят и работят в Космоса.
 Джеф Безос ли е новият
Джеф Безос ли е новият " деспот на модата " в галактическия бизнес

Компанията му Blue Origin към този момент е осъществила десетки полети до Космоса

" Изпратили сме технологии в Космоса, само че те се ръководят от Земята. Вероятно ще е по-евтино и по-лесно комплицирани производства като микропроцесори и всичко друго от тежката индустрия да се прави в Космоса и да се доставя назад до Земята. Така на нашата планета няма да има огромни заводи и фабрики, замърсяващи въздуха. Земята може да служи единствено за жилищна зона ", добавя основният изпълнителен шеф на Amazon.

Но по думите му преди тези проекти да станат действителност, ще отнеме стотици години и няколко генерации.

Според писмо на астронавта Джон Глен от 2016 година Безос прави невероятни неща, и пътуването до Космоса с помощта на него ще стане налично като въздушния превоз.

Компанията му Blue Origin към този момент прави проби на летателни апарати, които би трябвало да транспортират хора в Космоса.

" Всеки, който е стъпвал в Космоса, се връща друг, защото осъзнава какъв брой красива и нежна планета имаме ", споделя Безос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР