Собственикът на Левски Спас Русев за пореден пък декларира, че

...
Собственикът на Левски Спас Русев за пореден пък декларира, че
Коментари Харесай

Спас Русев: Мачът с Берое не може да повлияе на бъдещето на Делио Роси в Левски

Собственикът на Левски Спас Русев за следващ пък заявява, че Делио Роси е непреклонен отпред на " сините ". Босът на столичани даде изявление пред сътрудниците от " Блиц ", в което приказва и за свадите, които се развихриха в съдийството.

Г-н Русев, в медиите се появи информация, че сте повикали на диалог старши-треньора Делио Роси след равния мач с Берое. Имало ли такава среща?

- Такава среща не е имало! Г-н Роси има дълготраен контракт, подписан с клуба и по никакъв метод един резултат като този с Берое не може да повлияе върху неговото бъдеще. Моята упоритост е да прекратим порочната процедура в Левски, при която на всеки няколко месеца се сменя треньорът. Роси има дълготраен проект и остава в Левски.

Да, само че изгубената точка с Берое няма ли да попречи на Левски в битката за купата?

- Докато има теоретични шансове да спечелим купата, ние ще се борим.

 Левски на Делио Роси ще продължава да се мъчи
Левски на Делио Роси ще продължава да се мъчи

" Сините " имат едвам две победи над тимовете от Топ 6 в Първа лига

Спокойна ли е обстановката при " сините " в този миг?

- Отборът е доста спокоен, безусловно мобилизиран и работи целеустремено, с цел да извърши своите цели и да зарадва почитателите.

Как тогава ще коментирате медийните изявления, съгласно които ситуацията в клуба е напрегната, а Вие сте нападнат, че персонално ръководите процеса по селекцията?

- Реално видяно анализатори, митове и публицисти, които показват сходни отзиви, могат да споделят каквото си изискат, тъй като на тях това им е работата. Те би трябвало да основават полемики и полемики. Феновете също са част от това. Но единственият друг от тази полемика е треньорът, които дефинира състава и тактиката, с която ще излезе тима. Президентът и изпълнителният шеф също са настрана от тази полемика, тъй като би трябвало да обезпечат непоклатимост и успокоение в клуба, те са и най-важните, тъй като единствено те взимат решенията. Другите се пробват да им въздействат посредством тази полемика. Ние имаме доста ясна тактика и проект, който следваме.

 Берое хвърли ръкавицата към Левски
Берое хвърли ръкавицата към Левски

Място в Топ 3 надалеч не наподобява като мираж

Все още ли стоите зад мнението, че цялата спортно-техническа власт в Левски би трябвало да бъде поверена на Делио Роси?

- Цялата спортно-техническа власт не е дадена на старши-треньора. Г-н Роси дава отговор напълно и само за подготовката на първия тим. За другата част от работата има изпълнителен шеф и други чиновници.

В идващите седмици предстоят 5 дербита ЦСКА - Левски. Новото попълнение на " алените " Алберг се закани, че " армейците " ще завоюват всичките 5 мача. Съгласен ли сте с него?

- Моето мнение е, че Алберг се изрича неопитен! Той не е осведомен с тима на Левски. Мога да Ви кажа, че Левски има безусловно същите упоритости, които не са изразени единствено от един футболист, а от безусловно всички. Тези 5 дуела ще бъдат много приятна изненада за някои и неприятна за някои други.

Каква е Вашата позиция за свадите, които се развихриха в съдийството?

- Има изрично наслагване в общественото пространство за предрешеност на някои мачове, както и за опити за оказване на въздействие от страна на някои притежатели върху решенията на съдиите. Това чувство за предрешеност също е и една от аргументите за сериозния отлив на аудитория от стадионите. Аз имам вяра на новоизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Той бе определен с невиждана поддръжка за своя четвърти мандат като началник. Той би трябвало да постави всички старания, с цел да върне престижа на съдиите и съдийството в България. Само по този метод ще успеем да върнем публиката. Няма да разясня обособени съдийски решения, само че несъмнено има проблем със съдийството е извънредно сериозен!

 Станислав Тодоров ще свири Черно море - Левски
Станислав Тодоров ще свири Черно море - Левски

Вижте съдийските назначения за 24-ия кръг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР