Собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че прекратява преговорите с

...
Собственикът на Левски Наско Сираков обяви, че прекратява преговорите с
Коментари Харесай

Бомба на Герена! Наско Сираков прекрати преговорите с Джоузеф Диксън

Собственикът на Левски Наско Сираков разгласи, че приключва договарянията с Джоузеф Диксън, който изяви предпочитание да вземе клуба от " Герена ". В изказването си в формалния уебсайт на " сините " легендата акцентира, че не е получил гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „ Виваком Арена - Георги Аспарухов “.

Изявлението на Наско Сираков:

" Левскари,

Обръщам се към всички Вас, с цел да Ви осведомявам публично, че приключвам диалозите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в „ Професионален футболен клуб Левски “ АД.

Благодаря на господин Диксън за демонстрирания интерес, само че значителните разминавания сред заявените планове за вложения и последвалите ги дейности не ме убеждават, че той е вложителят, от който Левски има потребност.

Не получих безапелационни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „ Виваком Арена - Георги Аспарухов “.

При единодушие от господин Диксън и неговите юристи, съм подготвен да направя обществена цялата преписка, както и разменените сред двете страни документи, с цел да не остане място за спекулации и тълкования.

През цялото време на договарянията действах повече от деликатно и внимателно, с ясното схващане, че от една страна това наподобява като план, който може да обезпечи бъдещето на „ Левски “ за дълги години напред и да го направи самостоятелен и самоиздържащ се клуб.

От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки задграничен интерес към собствеността в клуба – по какъв начин да подсигуряваме по най-хубавия метод капиталовите планове на новия притежател, по какъв начин да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „ Левски “ ще останат непокътнати, без значение от това кой е притежател и какви бизнес планове и ползи съпътстват развиването на клуба.

Мнозина биха споделили, че съм сбъркал с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е миг, в който се поддадох на страстите. Рожденият ден на „ Левски “, искаше ми се да развеселявам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на обичания клуб. Длъжен съм да им се извиня, тъй като ги подведох, както бях измамен и аз.

Не съм спирал и не преставам да диря благоприятни условия за стабилизирането на Левски и в този миг. Не е загадка за никого, че ситуацията е сериозно. Но аз ще се боря, до момента в който има някаква, въпреки и дребна вяра.

Ваш Наско Сираков
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР