Собственикът на Хидрострой Велико Желев е задържан по обвинения за

...
Собственикът на Хидрострой Велико Желев е задържан по обвинения за
Коментари Харесай

Велико Желев е задържан за изнудване на бивш негов служител. Издирват се двамата му съучастници

Собственикът на " Хидрострой " Велико Желев е арестуван по обвинявания за изнудване, а делото против него се води на най-ниското правосъдно равнище - в Софийската районна прокуратура. Това стана ясно след къс брифинг на Борислав Георгиев, зам.районен прокурор на София.

Късно в понеделник и след това го арестува. Първоначално следствието на управляващите е било за нанасяне на лека телесна щета, само че след това то е преквалифицрано и към този момент се води за изнудване.

Освен Желев по случая се проверяват и още две лица, които все още се търсят от Министерство на вътрешните работи.

От думите на заместник-районния прокурор стана ясно, че делото против Желев е за насила за вдишване на отговорности - обект на която е бил негов някогашен чиновник.

Собственикът на " Хидрострой " е арестуван за 24 часа, като следва оценка на събраните досега доказателствата, след което наблюдаващ прокурор ще реши какво да последва.

Желев има благосъстоятелност в едни от най-големите строителни компании в България, работили по градежа на голям брой инфраструктурни планове, в това число, която беше проверявана от министъра на районното развиване арх. Иван Шишков предходната седмица.

На въпрос дали карцерът на бизнесмена е обвързван с съответните разкрития, районният прокурор акцентира, че не знае за " такава връзка ".

Компанията на Велико Желев е и в консорциума, който завоюва публичната поръчка за строителство на тунел под Шипка, който би трябвало да свърже Северна и Южна България с пробив под Стара планина. Други планове, в които вземат участие компаниите му, са елементи от градежа на Автомагистрала “Хемус “, ремонта на Аспаруховия мост във Варна, ремонта на ул. " 6-и септември " в София, ремоната на бул. " Васил Левски ", част от който е и прословувото кръгово кръстовище във Варна (известно и като " елипсовидно " ), което се наводни още при първия дъжд след стартирането му в употреба и други

През 2016 година " Хидрострой " се сля с другия мастодонт в бранша – " Водстрой 98 " - компания, свързвана в медиите с Делян Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР