Собственикът на Gucci - компанията Kering, закупува 30% дял в

...
Собственикът на Gucci - компанията Kering, закупува 30% дял в
Коментари Харесай

Собственикът на Gucci принуден да закупи част от Valentino за €1,7 милиарда в брой

Собственикът на Gucci - компанията Kering, закупува 30% дял в стилния колос Valentino за сумата от €1,7 милиарда в брой. Причината:  Gucci, която е най-голямата марка на компанията, продължава да забавя растежа, съобщава Bloomberg.

Базираната в Париж Kering ще има опцията да закупи останалата част от Valentino от сегашния притежател - катарската Mayhoola, преди края на 2028 година.

Сделката е част от по-широко стратегическо партньорство, което може да докара до това Mayhoola да стане акционер на Kering, излиза наяве от известия на двете компании.

Припомняме, че през юни Kering се съгласи да купи производителя на парфюми Creed от фондове, следени от BlackRock и ръководителя Хавиер Феран, с цел да разшири портфолиото си.
 Собственикът на Gucci - Kering, заплати над $3 милиарда за придобиването на съперника Creed
Собственикът на Gucci заплати над $3 милиарда за придобиването на съперник, употребен от кралски особи

Глобалната продажба на козметика се усилва с бързи темпове

Темпът, с който компанията реализира придобивания, демонстрира, че основният изпълнителен шеф Франсоа-Анри Пино бърза да понижи разликата в растежа с LVMH и други съперници на пазара на първокласни артикули.

" Сделката с Valentino ще даде огромен позитивен резултат при порядъчен коефициент и е подобаваща за ускорение на растежа по време на преходния интервал за марката Gucci ", соментира анализаторът Дебора Ейткен.

Продажбите на Gucci са се повишили единствено с 1% през второто тримесечие на сравнима база, оповестиха от компанията в четвъртък. За съпоставяне, анализатори чакаха 4,2% нарастване.

Kering разчита главно на Gucci за облагите си. Компанията направи промени в управлението на марката, с цел да се опита да възроди нейната прелест.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР