Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич рядко попада в обективите

...
Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич рядко попада в обективите
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Хванаха собственика на Ботев в тесни връзки със скандална компания

Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич рядко попада в обективите на медиите и още по-рядко дава изявленията и изказвания. Дейността му в един от най-обичаните български клубове е обгърната малко или повече в мъгла и не е постоянно срещано събитие да има бистрота.

Оказва се, обаче, че на „ тихия фронт “ синът на 78-ия по благосъстояние в Русия (по данни от 2020 година) олигарх Борис Зингаревич е прекомерно деен. Антон, чийто татко е обществено известно, че е непосредствен на Путин и Медведев, е влезнал в партньорство със скандалната криптобанка NEXO, за чиято активност, имидж и даже висши чиновници излезе нескрито, че са в директна взаимовръзка с кръга „ Капитал “ на българския олигарх и медиен монополист Иво Прокопиев.

За какво тъкмо става въпрос? На 12 януари над 300 души – прокурори, следователи и сътрудници от ДАНС, дружно с задгранични сътрудници щурмуваха офисите на корпорацията, основана от четирима българи и ръководена и сега от двама от тях, а точно – някогашният народен представител от „ Реформаторския блок “ Антони Тренчев и основателят и някогашен акционер във компанията за бързи заеми „ Кредисимо “ – Коста Кънчев. Те са подведени под отговорност и се търсят по следствие за измами на инвеститори, пране на пари (в това число транзакции от Махмуд Мохамед Махмуд Айеш от терористичната формация Хамас) и нарушение на глобите против Русия.

На 14 декември 2022 година, месец преди мегаакцията против криптобанката, NEXO подписва спонсорски контракт с Ботев (Пд). Където Антон Зингаревич е притежател от януари 2021 година.

Още по-скандално е, че на фона на течащите следствия против NEXO, тъкмо преди месец компанията, в партньорство с ПФК Ботев (Пд) започва Академия „ Спорт и бъдеще “ за над 400 деца в неравностойно състояние. При оповестяването на огромната самодейност е посочено, че задачата й е да усъвършенства метода на живот на деца в риск от района посредством спорт и срещи с сполучливи персони от света на бизнеса, високите технологии и футбола. Това решение на Зингаревич да обвърже Ботев (Пд) със скандалната компания е повече от необичайно. Защото семейството на съветския предприемач сигурно не страда от липса на финанси, с цел да търси поддръжка от NEXO. Решението милиардерът да търси помощ от оказалата се също обвързана с Прокопиев криптобанка NEXO и да подписва спонсорски контракт с нея за основаването на младежката самодейност на Ботев (Пд) е повече от ексцентрично. Казваме ексцентрично, тъй като, както към този момент стана ясно, семейство Зингаревич е в топ 100 на най-богатите в Русия и надали страда от липса на финанси, изключително за основаването на младежка академия. На този декор вероятната и разумна догадка е спонсорският контракт да е заслон за други цели, несъответстващи на законите.

Като да вземем за пример за пране на пари – друга процедура, против която, въпреки страните по света, включително и нашата, да се борят, също е срещана във футболните среди. Хипотезата наподобява още по-логична на фона на обстоятелството, че една от линиите, по която се води следствието против NEXO, е точно тази…..Опитът демонстрира, че постоянно тази противозаконна активност се реализира точно на фона на сходни благотворителни и доброжелателни на пръв взор дела.

Дали това в действителност е по този начин, евентуално проверяващите активността на криптобанката ще научат скоро. Но е реалност, че тази година Ботев буксува крепко в шампионата, отпадна и за Купата на България. А почитателите към момента не могат да си обяснят (а и никой от управлението не счита за нужно да го прави) и търсят отговор на въпроса за какво през януари бяха продадени или пратени чартърен множеството титуляри в отбора……
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР