Собственикът на автокъща Капитолия“, която се намира в Борисовата градина,

...
Собственикът на автокъща Капитолия“, която се намира в Борисовата градина,
Коментари Харесай

Автокъщата в Борисовата градина трябва да върне терена на „Софийски имоти“

Собственикът на автокъща „ Капитолия “, която се намира в Борисовата градина, би трябвало да съобщи терена на „ Софийски парцели “ ЕАД. Това излиза наяве от определение на Върховния касационен съд, който е отказал разглеждането на делото и по този начин влиза в действие решението на Софийския градски съд, оповестява БГНЕС.

Столичната община не дължи неустойки на наемателя, който е построил 6 бр. стоманобетонови фундаменти с чадър от железна структура, изпълнени без позволение за градеж и без утвърдени планове. В случая те или ще бъдат отстранени, или ще останат в благосъстоятелност на наемодателя, според клаузите на контракта, като и в двата случая възнаграждение на осъществените действия не се дължи.

Директорът на „ Софийски парцели “ Димитър Шивачев споделя, че на този стадий не могат да се възползват от това решение на съда, защото наемателите от Едноличен търговец „ Минкин – Албена Минкин “ настояват, че откогато са получили писмо за освобождение на терена не са били във притежание, а там е била друга компания – „ Софтрейд 2003 “ ЕООД и дефакто наказаният не е бил там.

По думите му това са хватки за бавене на осъществяването на решението на Софийски градски съд. От думите му стана ясно още, че следващото дело, което е заведено още веднъж е в Софийския градски съд и първото му съвещание е планувано за октомври месец.Шивачев изясни, че сагата с „ Капитолия “ е от към три години и разясни, че до преди приемане на писмото за освобождение на терена, притежателите постоянно са плащали наем.

Във времето на делото обаче са спрели да го вършат. Преди 2 години Столичният общински съвет трансферира обектите: автокъщата " Капитолия ", заведението " Маймунарника " и ресторанта „ Веселото село “ в Борисовата градина за стопанисване от общинското дружество „ Паркове и градски градини “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР