Собственикът на армията Вагнер Евгений Пригожин загуби власт и авторитет

...
Собственикът на армията Вагнер Евгений Пригожин загуби власт и авторитет
Коментари Харесай

ISW: Пригожин губи авторитет пред Путин заради неуспеха при Бахмут

Собственикът на армията " Вагнер " Евгений Пригожин загуби власт и престиж в очите на президента на Русия Владимир Путин поради несполучливите опити за завладяване на Бахмут. Това се споделя в разбор на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от Униан.
Посочва се, че " звездата на Пригожин е почнала да залязва ".
Според създателите на отчета, Путин, евентуално се е обърнал към него и към военачалник Сергей Суровикин с концепцията първият за завземе колкото може повече територии, а вторият да пречупи морално украинците посредством масирани ракетни обстрели.

" И двата опита претърпяха крах, защото опитите на Пригожин да превземе Бахмут завършиха, а въздушната акция на Суровикин  не реализира нищо повече от това да донесе премеждия на мирните поданици на Украйна, като изразходва множеството от съветските ресурси на ракети с висока акуратност. " – разясняват от ISW.

Самият Пригожин обаче реши, че има задоволително престиж, с цел да хвърли предизвикателство към министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу за водачеството във военната сфера. Анализаторите считат тези негови очаквания за напразни, защото Путин още веднъж се концентрира върху постоянната съветска войска.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР