Собственик на склад бутна над 2 метра от стената в

...
Собственик на склад бутна над 2 метра от стената в
Коментари Харесай

Бизнесмен изправи на нокти 10-етажен блок в центъра на Пловд...

Собственик на склад бутна над 2 метра от стената в основите на дългия блок на кръстовището на бул. „ 6 септември “ и „ Руски “ и по този начин изправи на нокти живеещите в него. Сградата е една от огромните в града. Състои се от 4-5 корпуса и е приключена през 1984 година.

Хората в блока са обезпокоени, че е бутната носещата стена, която е тъкмо сред втория и третия му корпус в подземното равнище. Сега в цимента зее огромна дупка, която е покрита с дъски. За случая са известени РДНСК-Пловдив и кметството на регион „ Централен “.



Според специалистите от районното кметство място за терзание няма, тъй като стената не е носеща.

„ Блокът е огромен и по план зад него има доста подземни гаражи. Между тях и основите на блока има подземна улица. Точно там стената към този момент е с дупка “, споделя домоуправителят на втория жилищен корпус Алексей Илиев.



Той пази проектите на постройката и счита, че е пробита носещата стена. В плана от времето на социализма това подземно равнище би трябвало да има хранилища за разположените от горната страна магазини. На някои от тях по план има укрепени стоманени порти.

„ Наемателят на склада пристигна преди 7 месеца взе единия склад с врата и в един миг решил да избие нова врата на прилежащия – там където е въпросната бетонна стена с дебелина 35 сантиметра. От нашия вход не е желал позволение. Чухме, че в прилежащия е правено заседание, само че на него е желано единствено да избие дребна врата “, изясни господин Илиев.



Живеещите с изненада видели по какъв начин служащи с пробивни машини разрушават огромна секция от стената, върху която лежи 10-етажната постройка. „ Оказа се, че вратата ще е 2,3 на 2,1 метра! Тогава сезирахме РДНСК и общината “, изясни домоуправителят.

Откакто е пробита дупката никой не е виждал наемателя на склада. Оказва се, че и никой не помни името на компанията му.



Зам.-кметът по „ Устройство на територията и планиране “ към „ Централен “ инж. Тошо Пашов изясни, че на място незабавно е изпратен екип, в който е имало инженер-конструктор. Той е установил, че в пробитата стена няма арматура и по тази причина тя не е носеща.

„ Това е бетонна стена и в нея няма армировка. Няма никаква заплаха за постройката, в случай че в нея се избие врата. Не е установена и смяна в предназначението на обекта “, сподели инж. Пашов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР