Собственик на автосервиз, който се помещава в отчуждена къща на

...
Собственик на автосервиз, който се помещава в отчуждена къща на
Коментари Харесай

Автомонтьор спъва ремонта на ул. „Даме Груев”, отказва да се изнесе от сервиза си

Собственик на автосервиз, който се обитава в отчуждена къща на ул. „ Даме Груев ”, оспорва заповедта на Община Пловдив за изземване на парцела. Той е завел желае в Административен съд – Пловдив, с който желае да се анулира заповедта на Костадин Язов, за това, че мъжът владее непозволено постройката от 124 кв.м.
Прочетете още
Тя се намира до кръстовището с ул. „ Тодор Александров ”, като вътре  се обитава бизнесът на Стефан Ковачев. Самият той има две компании, които са регистрирани на адреса, а в жалбата си до съда той показва, че това е единственото прехранване на фамилията му. Искането на Ковачев е или заповедта да бъде анулирана или отсрочена с най-малко три месеца.  Магистратите са порязали  настояването на Ковачев, само че той има още една инстанция за жалене – Върховния административен съд.

Кметът на регион „ Южен ” Костадин Язов изясни, че въпросният притежател жалил всички актове на Община Пловдив, свързани с взимането на парцела – от оценките за отчуждаване, през предварителното осъществяване, до изземването му. Ковачев изтъквал, че вътре имал машини, както и фурна, която при военно време, може да създава самун, а те били под закрилата на закона.

„ Имотите са напълно отчуждени, чакаме и средствата от Община Пловдив, с цел да можем да сключим контракт с компания, която да бутне  постройките. Това, че има дело във Върховен административен съд няма да спре премахването им ”, изясни Язов.

Сагата с двете къщи обаче забавя плануваните действия на компанията по ремонта на ул. „ Даме Груев ”.  Управителят на „ Парсек груп ” Бончо Бонев изясни, че в случай че забавянето е до 3 месеца, то няма да се отрази на крайната дата за плана, само че ще спъне предварителното пускане  на част от обекта.

„ Ние имам фронт на работа, само че искахме да пуснем сектора от надлез „ Родопи ” до ул. „ Тодор Александров ”. Докато не бъдат отстранени къщите от уличната регулация, ние не може да асфалтираме. Надявахме се коли да тръгнат по Коледа, само че това няма по какъв начин да се случи ”, сподели Бонев.

Това значи, че целият сектор от надлез „ Родопи ” до ул. „ Охрид ” ще продължи да бъде затворен и след Нова година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР