Собственик, който е прехвърлил автомобила си до 27 декември 2017

...
Собственик, който е прехвърлил автомобила си до 27 декември 2017
Коментари Харесай

Продалите кола преди 2017 г. ще могат сами да се отписват от КАТ

Собственик, който е трансферирал автомобила си до 27 декември 2017 година, само че купувачът не е записал колата на свое име в законоустановения период, ще може да подаде до края на 2023 година в „ Пътна полиция “ документ, доказващ продажбата. След подаване на документа, регистрацията на пътното транспортно средство се приключва служебно. Разпоредбите ще се ползват и когато собствеността на автомобила е трансферирана на разположение, което не е български жител или договорът е подписан отвън територията на България.

Това плануват признатите по едно и също време на първо и второ четене промени в Закона за придвижване по пътищата.

Инициативата е на омбудсмана, която сложи казуса и ГЕРБ внесоха законопроект за решаването му. " Промените се постановат поради случаите на недобросъвестни купувачи, защото сега няма законов ред, по който продавачът да отбрани правата си ", разясни вносителят Красимир Ципов.

" Бяхме сезирани, че при омбудсмана са постъпили няколко десетки тъжби, в това число за случаи, в които против старите притежатели на моторното транспортно средство - продавачите, е било завеждано наказателно произвеждане поради това, че с продаденото моторно транспортно средство е осъществявано закононарушение на територията и на друга страна ", означи Ципов и благодари за постигнатия консенсус при гласуването в пленарна зала.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР